Google Play blijft dezelfde webbrowser blokkeren vanwege vage DMCA-meldingen – Ars Technica

Google Play blijft dezelfde webbrowser blokkeren vanwege vage DMCA-meldingen – Ars Technica
In zoomen / Downloader-app opgeschort van Google Play.

App-ontwikkelaar Elias Saba heeft pech gehad met DMCA-verwijderingen. De Android TV-app, die een webbrowser en bestandsbeheerder combineert, werd in mei door Google Play opgeschort nadat verschillende Israëlische tv-bedrijven hadden geklaagd dat de app zou kunnen worden gebruikt om een ​​piratenwebsite te laden.

Google heeft deze schorsing drie weken later ingetrokken. Maar Downloader is opnieuw opgeschort door Google Play, en deze keer is het moeilijk te begrijpen waarom. Op basis van een vage DMCA-melding lijkt het erop dat Downloader is opgeschort, simpelweg omdat het kon downloaden Warner Bros.-website.

De downloader is vergelijkbaar met standaardwebbrowsers omdat gebruikers hiermee toegang hebben tot zowel legale als illegaal gedeelde inhoud. De applicatie kan worden gebruikt voor algemeen surfen op het internet en kan bestanden downloaden van de website wanneer de gebruiker de gewenste URL invoert. Volgens Saba bevat de applicatie zelf geen inbreukmakende inhoud en verwijst zij gebruikers niet naar inbreukmakende inhoud.

Google liet Saba gisteravond weten dat de app opnieuw was opgeschort, blijkt uit het bericht dat Saba deelde met Ars. “Uw app bevat inhoud die naar verluidt inbreuk maakt op de auteursrechten van anderen en in strijd is met de toepasselijke auteursrechtwetten in het betreffende land/rechtsgebied”, aldus de kennisgeving van Google.

De kennisgeving bevat een kopie van de DMCA-klacht, die afkomstig is van MarkScan, een bedrijf voor de bescherming van digitale activa, ingehuurd door eigenaren van inhoud om auteursrechten af ​​te dwingen. MarkScan zei in zijn klacht dat het Warner Bros. Ontdekking Inc.

“Warner Bros. Discovery-eigenschappen”

De DMCA-kennisgeving is bedoeld om het auteursrechtelijk beschermde werk waarop inbreuk is gemaakt, te identificeren en te beschrijven. Maar MarkScan’s mededeling op Downloader identificeert het auteursrechtelijk beschermde werk alleen als “eigendom van Warner Bros. Discovery Inc.” Het bevat geen details over enig werk van Warner Bros. Overtreden door Downloader.

READ  Je kunt AirPods Pro het komende jaar gestaag laten knetteren

De DMCA-kennisgeving moet ook een voorbeeld geven van waar iemand een ‘geautoriseerd voorbeeld van het werk’ kan zien. In dit veld voert MarkScan eenvoudigweg de hoofd-URL van Warner Bros. in. https://www.warnerbros.com/.

“Ik ben er te goeder trouw van overtuigd dat het gebruik van de hierboven beschreven auteursrechtelijk beschermde materialen als vermeend inbreukmakend, niet is toegestaan ​​door de eigenaar van het auteursrecht, zijn agent of de wet”, aldus het bericht van MarkScan.

Het is geen verrassing dat Saba boos is. “Je zou denken dat Google op zijn minst zou verifiëren dat het verwijderingsverzoek daadwerkelijk een redelijke claim maakt”, vertelde hij aan Ars Today. “Het belangrijkste veld in het verwijderingsproces, waar de eiser moet identificeren waar de inbreuk op het auteursrecht heeft plaatsgevonden, is verstoken van alle details. Als dit volledige gebrek aan informatie alles was wat nodig was om een ​​app te verwijderen, zou er geen app in de Google Play Store zijn. zou worden verwijderd.” Met slechts een paar klikken en een triviaal verwijderingsverzoek bent u veilig voor schorsing.”

Volgens bronnen is de Downloader-app al meer dan 10 miljoen keer geïnstalleerd Internetarchief vastleggen Gemaakt vóór de laatste opmerking.

Ontwikkelaars bellen

Saba ging vandaag in beroep tegen de verwijdering, maar vertelde ons dat Google Play het beroep na 24 minuten had afgewezen. Saba zei dat hij ook A DMCA-tegenbericht, waardoor de klager vanaf vandaag tien werkdagen de tijd heeft om een ​​juridische claim in te dienen. Na de eerste verwijdering in mei werd het hersteld nadat de DMCA-eiser geen juridische stappen had ondernomen.

READ  Xbox-technicus repareert gebruikersprofielfoto, maakt de wereld een betere plek

Zoals geschreven door Saba A Blogpost Vandaag over de laatste verwijdering. “Gezien het feit dat mijn app nog steeds geen inhoud bevat die inbreuk maakt op het auteursrecht en dat ook nooit heeft gedaan, word ik geconfronteerd met een nieuwe DMCA-verwijdering, wat hopelijk betekent dat de app op een gegeven moment zal worden hersteld”, schreef hij. “De komende weken. ” “In de tussentijd kun je de app downloaden op Google TV- of Android TV-apparaten door de APK te downloaden van https://www.aftvnews.com/downloader.apk. De downloader blijft rechtstreeks beschikbaar op Fire TV-apparaten Van de Amazon App Store“.

Saba’s blogpost noemde het “belachelijk dat Google helemaal geen moeite lijkt te doen om auteursrechtclaims te verifiëren die zijn gemaakt op mijn app, die slechts een webbrowser is die bestanden kan downloaden en geen enkele inhoud bevat.”

Saba diende in mei soortgelijke klachten in over het DMCA-systeem van Google. “Als het laden van een website met inbreukmakende inhoud in een standaard webbrowser voldoende is om de DMCA te schenden, dan moet elke browser in de Google Play Store, inclusief @googlechrome, ook worden verwijderd. Het is een belachelijke claim en misbruik van de DMCA.” digitale materialen publiceren”, schreef hij op de site. de tijd.

Google is op de hoogte van misbruik van de DMCA

Google is zich er duidelijk van bewust dat zijn DMCA-klachtenafhandelingssysteem routinematig wordt misbruikt. Op 13 november spande Google een rechtszaak aan tegen een groep mensen die ervan beschuldigd werden de DMCA te gebruiken om sites van concurrenten uit de zoekresultaten te verwijderen.

Google zei in zijn rechtszaak dat het op grond van de Digital Millennium Copyright Act verplicht is om te vertrouwen op de beweringen van auteursrechteisers in verwijderingsverzoeken. Google zei dat de wet “vertrouwt op de eerlijkheid en goede trouw van auteursrechteisers, en hen verplicht hun claims te ondersteunen met een verklaring op straffe van meineed en te vertrouwen op de juistheid van de informatie die zij verstrekken.”

READ  WhatsApp reageerde nadat Elon Musk Trust Nothing tweette

Google zei in zijn rechtszaak ook dat het “verwijderingsverzoeken met betrekking tot Google-zoekresultaten beoordeelt met behulp van een combinatie van menselijke handmatige beoordeling en automatisering.” Google zegt dat het dit proces gebruikt om ervoor te zorgen dat een verwijderingsverzoek de door de DMCA vereiste elementen bevat. Maar Google verifieert zelf niet of vermeend inbreukmakende URL’s daadwerkelijk inbreukmakende inhoud bevatten.

We hebben vandaag contact opgenomen met Google om te vragen waarom Downloader is opgeschort op basis van een DMCA-melding waarin geen specifieke inbreukmakende handeling werd genoemd, en of Google iets doet om herhaalde opschorting van verkeerd gerichte apps te voorkomen. We hebben ook contact opgenomen met Warner Bros. met betrekking tot de DMCA-kennisgeving, en we zullen dit artikel bijwerken als we iets van een van beide bedrijven horen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *