Google Stadia zal dankzij deze verbetering veel minder data gebruiken

Google werkt aan een nieuw systeem waarmee het games met Stadia kan streamen. Het is de bedoeling dat Stadia dankzij de verbetering minder van je internetdata gaat gebruiken.

Stadia via mobiele data

Sinds deze zomer werkt Stadia met een nieuwe experimentele functie waarmee je games kunt spelen via mobiele data op je telefoon. Gamen via mobiele data is ook een functie die al een tijdje werkt voor Stadia’s concurrent xCloud, en daarom is het logisch dat Google de functionaliteit in Stadia heeft ingebouwd. Vorige maand was de functie ook niet langer experimenteel voor de cloud gaming-service.

Toch zit er een nadeel aan gamen via mobiele data en dat is een hoog gebruik van je internetdata. Tenzij je een onbeperkt abonnement hebt bij je provider, ben je als klant gebonden aan een duidelijke limiet voor je abonnement, en dat geldt soms ook voor vast internet. Speel je games via mobiele data op Stadia, dan speel je eigenlijk met een resolutie van 720p, maar gebruik je tegelijkertijd 2,7 GB per uur.

Nieuwe videocodec

Google wil het verbruik van Stadia nu beperken door een nieuwe videocodec te gebruiken, meldt het 9To5Google. Zo’n codec bepaalt de manier waarop Stadia het beeld van zijn datacentra naar je thuisapparaat verwerkt en streamt. De nieuwe AV1-codec is een opvolger van Google’s huidige VP9-codec die hij nu gebruikt voor Stadia. AV1 is al enige tijd beschikbaar in services zoals YouTube en Google Duo en het zou het dataverbruik aanzienlijk moeten verminderen. De prestaties op verbindingen met beperkte bandbreedte zijn met 30 procent verbeterd.

Op dit moment is het nog niet zeker of de nieuwe codec alleen zal worden gebruikt voor gamen via mobiele data of voor enige verwerking van video via Stadia. Het is ook nog niet bekend wanneer de AV1 codec precies zal werken. U kunt het laatste nieuws over Google Stadia lezen op onze zustersite PlayStadia.nl.

Stadia

Stadia

Stadia is het nieuwe cloudgebaseerde gamingplatform van Google, waarmee je je favoriete populaire videogames rechtstreeks op verschillende schermen kunt spelen. Googl ..

Meer informatie

READ  Het geheim van Dragon Age Origins wordt na 12 jaar onthuld
Written By
More from Aubrey Mason

The Resident Evil Showcase: bekijk de live-uitzending van Resident Evil Village vanuit Capcom

Capcom zal nieuwe details onthullen over het vampier dorp, De volgende grote...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *