Start corona-thuisactie in Amstelveen

AMSTELVEEN Deze week start de campagne: ‘Ik bescherm jou, jij beschermt mij’. Deze campagne is bedoeld voor thuis, want daar vinden de meeste coronabesmettingen plaats.

AMSTELVEEN Deze week start de campagne: ‘Ik bescherm jou, jij beschermt mij’. Deze campagne is bedoeld voor thuis, want daar vinden de meeste coronabesmettingen plaats.

Meer dan 55% van alle besmettingen vindt thuis plaats, bijvoorbeeld wanneer mensen elkaar bezoeken. Veel mensen vinden het moeilijk om anderen te vragen afstand te bewaren of elkaar niet aan te raken bij het begroeten. Ook blijft niet iedereen thuis na een positieve test. Daarom starten de gemeente Amstelveen en de andere gemeenten Amsterdam-Amstelland gezamenlijk de campagne ‘Ik bescherm jou, jij beschermt mij’ met regels voor huisbezoek.

Het is de bedoeling om de poster aan het raam te hangen. Op de buitenkant van de poster staat: ‘I love (distance) from you’ en aan de binnenkant: ‘welcome; huisregels voor bezoekers ‘. Dit maakt het gemakkelijker om aan vrienden en familie aan te geven wat er van hen wordt verwacht.

Burgemeester Tjapko Poppens:
‚ÄúZonder het expliciet te hoeven zeggen, breng je toch de boodschap over, vermijd je dat lastige moment en weten je bezoekers welke regels je hanteert. Ik heb hem meteen zelf opgehangen! “

De poster is ook te downloaden via amstelveen.nl/corona. Daar kun je ook andere posters downloaden met Engelse en Nederlandse oproepen voor het dragen van mondmaskers.

READ  Apps van de week: Overcast Podcast-app, Quill en Statement 2020 | Momenteel
More from Madison Garrett

Fans hebben hun eigen versie van Overwatch 2 gemaakt

Vara’s nieuwe kijk op Observatie 2. Helaas moet je wachten tot de...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *