Google zou een tool voor kunstmatige intelligentie testen die nieuwsartikelen kan genereren

Google zou een tool voor kunstmatige intelligentie testen die nieuwsartikelen kan genereren

Google test een nieuwe AI-technologie met de codenaam “Genesis” die nieuwsartikelen kan genereren New Yorkse tijden. De technologiegigant liet de tool naar verluidt niet alleen voor keermaar ook aan leidinggevenden in Washington Post En News Corp, eigenaar van De Wall Street Journal. Op basis van rapporten van mensen die de presentatie hebben bekeken, kan Genesis een kopie van de ingevoerde gegevens verzenden, of het nu gaat om actuele gebeurtenissen of andere soorten informatie. Blijkbaar denkt Google dat journalisten het als assistent kunnen gebruiken om taken te automatiseren en voor andere dingen te bewerken.

Sommige mensen die naar de demonstratie keken, beschreven het als “verontrustend”. Ze zeiden ook dat het het soort werk leek te negeren dat nodig is om nauwkeurige, gemakkelijk verteerbare delen te schrijven. zei Jeff Jarvis, professor journalistiek aan de City University of New York keer dat journalisten de tool moeten gebruiken”[i]Als deze technologie op betrouwbare wijze feitelijke informatie kan verschaffen. Aangezien Google Genesis nog niet heeft uitgebracht, kunnen we niet zeggen of dit echt zou kunnen, of dat het gemakkelijk zou kunnen leiden tot de verspreiding van verkeerde informatie. keer Hij merkt op dat Google snel bezig is met het inzetten van AI-technologie om de door Microsoft gesteunde OpenAI in te halen. De generatieve AI-technologie, Bard, werd betrapt op het verspreiden van verkeerde informatie zodra deze voor het eerst op Twitter verscheen.

Recente pogingen van sommige publicaties om AI-tools te gebruiken, zijn niet goed verlopen. Cnet Ik moest correcties uitbrengen na het leren van de kritieke fouten in de meeste van de 77 machinaal geschreven artikelen die ze publiceerde onder de naamregel van CNET Money. En eerder deze maand io9 van Gizmodo gepubliceerd Een door insecten geteisterd stuk Star Wars toegeschreven aan “Gizmodo Bot”. io9 Adjunct-hoofdredacteur James Whitbrook Hij zei Het redactieteam van de site speelde geen rol bij het publiceren ervan en kreeg daarom niet de kans om het te bewerken voor een patch voordat het uitkwam.

READ  SpaceX test de raket voor de tweede keer

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *