Griekse goden in ‘Immortals Fenyx Rising’ blijven fascineren

De Griekse oppergod Zeus is bedroefd. Iemand anders ontving een geweldig wapen van de krijger Achilles – waarom hij niet? Prometheus, hangend aan de klif, zucht diep. Het blijft moeilijk om de snel afgeleide Zeus gefascineerd te houden door zijn verhaal: de beste God laat zich veel te gemakkelijk afleiden door al zijn eigen puppyliefdes.

Het Franse Ubisoft heeft een soort sjabloon in zijn kantoor, waardoor het al jaren elke game pusht. Een grote, levensechte wereld, gratis te verkennen, waar gebieden kunnen worden ontgrendeld door op dingen te klimmen en de speler zich nooit hoeft te vervelen.

Immortals Fenyx Rising is dat sjabloon, maar dan overgoten met een charmante saus die het meest doet denken aan de kindvriendelijke, maar met verkapte volwassen grappen, werken van animatiestudio Pixar. Prometheus vertelt Zeus in een verhaal vol stiekeme stoten over je personage, Fenyx, het jongere broertje of zusje van een Griekse krijger, die tot haar afgrijzen alle andere mensen in beelden ziet veranderen.

Leuke parodieën

Ze neemt zelf de wapens op om het grote kwaad te bestrijden op een Grieks eiland vol monsters, mythen en vrolijk ontworpen ruïnes. En natuurlijk goden die hier als schattige parodieën worden gepresenteerd.

De oorsprong van alle onderdelen van dit spel kan gemakkelijk worden herleid tot enkele van de beste spellen van de afgelopen jaren. Maar het is de charme van de uitvoering die dit misschien wel de leukste Ubisoft-game van het jaar maakt.

READ  HD Remaster voor Xbox Live Arcade Hit Toy Soldiers kondigt de overstap aan

Zowel de zonovergoten kunststijl als het grappige kaderverhaal – zoals het Griekenland betaamt, met veel moeiteloze verwijzingen naar niet-heteroseksuele relaties – houden je op de been Fenyx in hun ban. Het vechtsysteem is simpel, maar doet denken aan de meest vloeiende hack en slash-games van de afgelopen jaren. En de puzzels blijven boeiend: je klimt door een hindernisbaan om een ​​bal op de juiste plek te krijgen, probeert door luchtstromingen te navigeren of speelt dodelijke geheugenspelletjes. Immortals Fenyx Rising brengt ons niets nieuws, maar het blijkt een heel prettige manier te zijn om een ​​paar middagen – inclusief kinderen – te vullen.

Written By
More from Aubrey Mason

Top 10 beste Xbox Series X-games van 2020

10. Sea of ​​Thieves Deze Xbox exclusief kende een slechte start, maar...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *