gebruik van de Belgische corona-app valt tegen

Update 22 december 2020: Met behulp van de Belgische app Coronalert valt tegen, Maakt staatssecretaris voor digitalisering Mathieu Michel (MR) bekend. Meer dan 2 miljoen Belgen hebben de app gedownload, maar het effectieve gebruik ligt volgens cijfers veel lager. Sinds de introductie van de app in september 2020 hebben ongeveer een half miljoen Belgen een positieve test afgelegd. Hiervan gebruikten 20.000 de Coronalert-app om het testresultaat te rapporteren. Dat is minder dan 4 procent. Het lage percentage komt waarschijnlijk doordat het behoorlijk moeilijk is gemaakt om in te vullen: de gebruiker moet via de app een 17-cijferige code genereren, die de dokter vervolgens in de app moet invoeren. “Maar de meeste huisartsen zijn zo overweldigd door het werk dat ze simpelweg geen tijd hebben om codes in te voeren in een applicatie voor elke patiënt”, meldt Techpulse. Een andere factor is dat de app niet werkte op oudere apparaten.

Hieronder staat ons originele artikel van 30 september 2020.

Verschillende landen wereldwijd werken de laatste tijd aan een eigen corona-app om meer inzicht te krijgen in de verspreiding van het coronavirus. De apps doen allemaal ongeveer hetzelfde: ze waarschuwen de gebruiker als ze in contact zijn geweest met iemand die besmet is. Net als de aankomende Nederlandse CoronaMelder-app werkt de variant in België met de coronatools van Apple en Google.

Download Coronalert in België

De app is voornamelijk bedoeld voor inwoners van België, maar is ook aan te raden als je in België op vakantie bent of vaak voor werk in België moet zijn. De Coronalert-app werd gemaakt door Devside in Brussel, in opdracht van onder meer het federale onderzoeksinstituut voor volksgezondheid Sciensano. Om de app te gebruiken, downloadt u deze uit de App Store en volgt u de stappen. Een actieve Bluetooth-verbinding is vereist.

READ  De nieuwe PSX-Sense Android-app is binnenkort beschikbaar in de Google Play Store

De app wisselt anonieme codes uit en deelt geen locatiegegevens. De anonieme codes zorgen ervoor dat je een signaal krijgt als je al langere tijd in contact bent met iemand die besmet is. Bij het testen op COVID-19 geef je de referentiecode van de app op. U ontvangt de resultaten vervolgens in de app. Als het positief is, ontvangen anderen die uw anonieme codes hebben opgeslagen een melding. In België moet de arts de code invoeren, in plaats van de GGD in Nederland. Op de website van de app leest u meer over de privacymaatregelen die de makers nemen.

De app is getest onder 17.000 Belgen. De code van de app is binnenkort beschikbaar via het open source platform Github. De app is beschikbaar in drie talen en ook vanuit Nederland te downloaden.

In Nederland is het voorlopig wachten op de app. Hoewel je de CoronaMelder-app kunt downloaden, werkt deze nog niet samen met de landelijke GGD’s. Alleen in bepaalde regio’s wordt uw infectie in de app geregistreerd en doorgegeven aan gebruikers waarmee u in contact bent geweest. We wachten op de wetgeving in Nederland. De app zal op zijn vroegst half oktober landelijk actief zijn voor iedereen.

READ  Wat is een slimme vaatwasser en wat zijn de voordelen?
More from Madison Garrett

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings) update – week 44

In de laatste week van oktober zijn voor verschillende apparaten beveiligingspatches uitgebracht....
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *