GTA San Andreas heeft een RTX Remix-vernieuwing gekregen, maar deze is nog niet perfect

GTA San Andreas heeft een RTX Remix-vernieuwing gekregen, maar deze is nog niet perfect

Na vrijlating RTX-remix Open bèta, veel modders zijn begonnen met het remixen van klassieke pc-games, waaronder Grand Theft Auto San Andreas. Hoewel Grove Street duidelijk baat zou kunnen hebben bij het volgen van routes, moet er nog veel werk worden verzet voordat deze aanpassing klaar is voor primetime-gebruik.

Of je nu Grand Theft Auto: San Andreas speelt of anderszins, je hebt een van de beste grafische kaarten op je pc nodig om het Nvidia RTX Remix-project uit te voeren als vroege voorbeelden een goede indicator zijn voor de prestaties. Meer specifiek zou het kiezen van een GeForce RTX 4060 of beter optimale prestaties moeten bieden tijdens het spelen van DLSS 3.

de GTASA Project RTX-Remix, hierboven getoond door MxBenchmarkPC, is een van de eerste publiekelijk verkrijgbare RTX Remix-mods voor GTA: San Andreas. Gezien de beperkte tijd die beschikbaar is voor de toolkit, bevindt het model zich nog in de beginfase van de ontwikkeling, maar het geeft ons een nuttig inzicht in de hoeveelheid werk die nodig is om RTX Remix in games er “goed” uit te laten zien.

Er zijn enkele onmiskenbare positieve punten aan de baanverlichting hier, zoals de meer realistische manier waarop schaduwen en zonlicht in de scène op elkaar inwerken, waarbij CJ onder enkele bogen staat. De originele game voelt in vergelijking behoorlijk vlak aan, maar de RTX Remix is ​​allerminst vlekkeloos. Als we naar de meest linkse boog kijken, zijn flitsende artefacten duidelijk te zien zonder een duidelijke oorzaak.

We moeten er rekening mee houden dat deze RTX Remix niet de originele texturen uit GTA: San Andreas bevat. De toolkit van Nvidia kan worden gebruikt om bestaande texturen te verbeteren door middel van AI, maar ook om ze volledig te vervangen, zoals in Half-Life 2 RTX, en dit is blijkbaar gedaan op veel bestaande texturen in de game. Dit is geenszins een drag-and-drop-systeem, zoals blijkt uit enkele van de onnatuurlijke scènes in de video hierboven.

READ  Rangschikkingsveranderingen in League of Legends zijn ingesteld om je een upgrade te geven

In de clip die in het huis van CJ is opgenomen, verschuift het personagemodel bijvoorbeeld van onnatuurlijk licht naar griezelige schaduwen. Zelfs bij natuurlijk licht ziet CJ er slechter uit, met een vreemd glanzende textuur die hem een ​​deels olie- en deels plasticine-uiterlijk geeft.

Maar de grootste verandering voor mij is de verandering in kleurtemperatuur. San Andreas ziet er zonder de warme kleuren eenvoudigweg uit als een compleet andere plek, en de afwezigheid van originele artistieke bedoelingen is in elke bovenstaande vergelijking duidelijk voelbaar.

Ik realiseer me dat ik het grootste deel van dit artikel heb besteed aan het wijzen op alle tekortkomingen in het GTASA RTX-Remix-project, maar ik hoop dat het duidelijk is dat ik dit niet uit wrok doe. Persoonlijk kan ik niet wachten om de bewerking in een completere vorm te zien, omdat ik er zeker van ben dat veel van de problemen die ik heb benadrukt, zullen worden aangepakt.

De huidige staat dient echter als een belangrijke herinnering dat RTX Remix geenszins een eenvoudig te implementeren wondermiddel is, en hard werk vereist van getalenteerde modders om games er geweldig uit te laten zien met behulp van de tool. Toch vergt het remixen van klassiekers met respect voor de artistieke intentie veel discipline en een scherp oog.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *