GTA-uitgever Take Two verdedigt duurdere games

Uitgever Take Two, bekend van GTA en Red Dead Redemption, legt uit waarom binnenkort hogere prijzen voor games gevraagd zullen worden.

In een interview met Protocol Take Two CEO Strauss Zelnick verdedigt aanstaande prijzen voor games van de volgende generatie. De uitgever van onder meer de GTA-serie vindt het niet meer dan logisch dat er meer gevraagd mag worden voor games. Sterker nog, het zou volgens hem absurd zijn dat we überhaupt nog ‘maar’ 60 euro betalen voor games.

Take Two verdedigt hogere prijzen

Na de onthulling van basketbalspel NBA 2K21 waren sommige gamers een beetje geschokt. De uitgever van het spel, Take Two, heeft bepaald dat de prijs van het spel vanaf nu $ 69,99 (waarschijnlijk ook € 69,99) zal zijn. Verrassend lang na deze onthulling legt Zelnick, CEO van Take Two, eindelijk uit waarom het logisch is.

Het is heel simpel, we hebben al bijna 15 jaar geen prijsstijging gezien. Dat terwijl de productiekosten met 200 tot 300% zijn gestegen.

Zelnick, CEO van Take Two

En dat komt overeen met een recente schatting van een onafhankelijke data-analist. Het maken van blockbuster-games is inderdaad twee of zelfs drie keer zo duur geworden. Dat terwijl we dezelfde triple-A-prijzen betalen tijdens de huidige en vorige generatie PlayStation- en Xbox-consoles.

Meer waar voor je geld

Wat nog belangrijker is – omdat het niemand iets kan schelen wat onze productiekosten zijn – is wat consumenten kunnen doen met onze producten; dat is compleet veranderd. We leveren veel grotere spellen voor $ 60 of $ 70 dan 10 jaar geleden voor $ 60.

Zelnick, CEO van Take Two

Er zit ook iets in. Games worden groter, dieper, beter gepolijst. We geven allemaal veel geld uit aan games, maar we verwachten er ook veel voor terug. Dus dan zouden we volgens Zelnick ook een beetje extra moeten bijdragen.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over het feit dat de volgende generaties consoles hetzelfde zullen blijven kosten. Tenminste, de Xbox Series X en S van Microsoft in ieder geval. Sony zal naar verwachting wat meer vragen voor de PlayStation 5.

READ  Gebruik een LAN-kabel om je PS4-games naar je PS5 over te zetten
Written By
More from Aubrey Mason

QA-test voor dans- en fitnessgames klinkt niet leuk

Wie heeft het hebben van een bestand helemaal gemist VR .Centrale dans?schermafbeelding:...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *