H-1B visumverbod: BJP’s hoofd van het buitenlands beleid dringt er bij de Amerikaanse ambassadeur op aan Indiase families in de VS te herenigen

h1-b visa

Het H-1B-visum is een van de meest populaire voor buitenlanders die de VS bezoeken voor zakelijke of commerciële doeleinden.Reuters

Het H-1B-visumverbod betrof veel Indiërs in het hele land en in het buitenland, aangezien de regering-Trump haar immigratiebeleid heeft aangescherpt. De verhuizing heeft gevolgen gehad voor degenen met H1-B-visa en groene kaarthouders. Vrijdag schreef Dr. Vijay Chauthaiwale, die zich identificeert als de verantwoordelijke afdeling Buitenlandse Zaken van de BJP, tot volgend jaar aan de Amerikaanse ambassadeur over de kwestie van gestrande Indianen en afhankelijke personen.

Dr. Chauthaiwale schreef hierover een brief aan de Amerikaanse ambassadeur Ken Juster om het probleem op te lossen zodat gezinnen bij elkaar zouden kunnen zijn, zei hij op Twitter.

Verantwoordelijke afdeling buitenlandse zaken schrijft aan Amerikaanse ambassadeur

Dr. Vijay Chauthaiwale onthulde maandag op Twitter dat hij aan de Amerikaanse ambassadeur schreef over de zaak van het H-1B-visumverbod in de VS tot 31 december, waardoor veel Indiërs in de steek bleven. De beslissing was gekomen om Amerika te helpen tegen het banenverlies als gevolg van de COVID-19-pandemie.

Indiërs die aan het visum werkten, hebben echter kritiek geuit op de verhuizing als onderdeel van het herstelproject ‘America first’. Dit heeft gevolgen voor Indiërs in de IT-sector. Hierdoor zijn veel indianen, afhankelijke personen en minderjarigen in het land gestrand die tijdelijk naar het land waren gekomen.

Dr. Vijay Chauthaiwale, die verantwoordelijk is voor de afdeling buitenlandse zaken, schreef in dit verband aan de Amerikaanse ambassadeur in een brief die luidde: “Ik wil de aandacht vestigen op de hachelijke situatie van personen ten laste van H1-visumhouders vanwege de onlangs aangekondigde beperkingen door de Amerikaanse regering over H1- en H4-toepassingen en zelfs routinematige vernieuwingen. “

READ  Zach LaVine's blessurestatus voor Wizards-Bulls

Over de strijd van minderjarige gezinsleden en personen zei hij: “Bovendien is een groot aantal minderjarige gezinsleden van dergelijke personen – minderjarigen die misschien Amerikaanse staatsburgers en paspoorthouders zijn – niet in staat om terug te keren naar huizen in de VS omdat een ouder ( meestal een moeder) die in het bezit is van een H4-visum en die afhankelijk is van een H1-echtgenoot, heeft niet kunnen terugkeren. “

Hij sloot een lijst bij van 300 door de verhuizing getroffen personen. Hij drong er bij de ambassade ook op aan om tijdens de pandemie de oplossing te vinden en noemde dit een ‘humanitaire’ crisis.

Brief van Dr. Vijay Chauthaiwale aan de Amerikaanse ambassadeur

@ vijai63 op Twitter

Overigens zeiden de Amerikaanse richtlijnen op vrijdag dat gestrande echtgenoten en minderjarigen hun visum kunnen laten afstempelen zodra consulaten opengaan en zich herenigen met hun echtgenoten in de Verenigde Staten. Ze vallen onder uitzonderingen op het beleid dat op 22 juni is aangekondigd.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *