Hackers hacken Electronic Arts en stelen de broncode en tools van het spel

Uit online forumberichten die zijn beoordeeld door CNN Business en onderzocht door een onafhankelijke cyberbeveiligingsexpert blijkt dat hackers op 6 juni beweerden 780 gigabyte aan gegevens te hebben verkregen van ze (ze), inclusief de broncode voor Frostbite, de game-engine die de FIFA-videogameserie, Madden, Battlefield en meer aandrijft.

De hackers beweerden dat ze “de volledige mogelijkheid bieden om alle EA-services te exploiteren”. Ze beweerden ook FIFA 21 SDK’s en servercode te hebben gestolen voor matchmaking in FIFA 22.

Brett Callow, een cybersecurity-expert en dreigingsanalist bij Emsisoft, zei dat het verliezen van de controle over de broncode een probleem kan zijn voor de activiteiten van EA. “De broncode kan in theorie worden gekopieerd door andere ontwikkelaars of worden gebruikt om game-hacks te maken”, zei hij.

“Elke keer dat de broncode wordt gelekt, is het niet goed”, zegt Ikram Ahmed, een woordvoerder van cyberbeveiligingsbedrijf Check Point. “Hackers kunnen de code doorzoeken, diepere fouten identificeren om te misbruiken en eerdere code op het dark web verkopen aan kwaadwillende dreigingsactoren.”

Een EA-woordvoerder vertelde CNN dat er geen spelersgegevens zijn gecompromitteerd bij de inbreuk.

“We onderzoeken een recente inbraak in ons netwerk waarbij een beperkte hoeveelheid gamebroncode en gerelateerde tools zijn gestolen”, aldus een EA-woordvoerder. “Spelersgegevens zijn niet geopend en we hebben geen reden om aan te nemen dat er enig risico bestaat voor de privacy van spelers. Na het incident hebben we al beveiligingsverbeteringen doorgevoerd en verwachten we geen impact op onze games of ons bedrijf. We werken actief met wetshandhavers en andere deskundigen als onderdeel van dit lopende strafrechtelijk onderzoek.

Het was een datalek Voor het eerst genoemd door Vice, die enkele van dezelfde forumberichten citeerde. Een EA-woordvoerder bevestigde aan CNN Business dat de verklaring van EA kwam als reactie op de gemelde VP-inbreuk.
De hack komt op het moment dat cyberaanvallen weer meer aandacht krijgen, met ransomware-aanvallen die grote infrastructuurbedrijven treffen, zoals: Vleesverpakkingsbedrijf JBS USA en Colonial Pipeline brandstofpomp.

De woordvoerder zei dat de EA-hack geen ransomware-aanval was.

READ  Bekijk de vluchttest en probeer te landen
Written By
More from Lesley Curry

Twee leden van Video Game Piracy Group Team Xecuter gearresteerd

Het Amerikaanse ministerie van Justitie publiceerde nieuws dat twee leden van Team...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *