Half-Life verdrievoudigt zijn Steam-record na de grote update van Valve

Half-Life verdrievoudigt zijn Steam-record na de grote update van Valve

met halveringstijd De game is nog een tijdje gratis te spelen, Valve brengt een grote update uit voor het 25-jarig jubileum van de populaire FPS-game en we hebben een enorme toename gezien in het aantal spelers in de game. Tussen herstelde cut-content, gloednieuwe multiplayer-kaarten en zelfs een documentaire van een uur waarin de game wordt gevierd, is Half-Life op een hele goede manier teruggekomen.

Als de game om wat voor reden dan ook nog niet in je bibliotheek staat, heb je nog wat tijd om je gratis Half-Life-aanbieding in te wisselen. De FPS van Valve is een echte klassieker en ik had het genoegen om hem begin dit jaar voor het eerst te spelen. Half-Life uit 1998 houdt verbazingwekkend goed stand, en het aantal mensen dat terugkeert naar de hallen van Black Mesa bewijst dat.

De afgelopen tien jaar heeft Half-Life ongeveer 500 gelijktijdige Steam-spelers gehad, maar met de 25th Anniversary Update hebben we een nieuwe piek aller tijden gezien (althans volgens recente SteamDB-tracking) van ongeveer 31.000 spelers. Volgens mijn schatting vertegenwoordigt dit een gemiddelde stijging van ongeveer 6.000% ten opzichte van slechts één update.

Tijdens het Remember Freeman-communityevenement uit 2022 kwamen ook 10.000 spelers tegelijk naar de game, dus dat is drie keer zoveel, maar verder kijken we sinds 2008 op een gemiddelde van 500 spelers op een bepaald moment.

Dit is volledig te danken aan de recente jubileumupdate van Half-Life, die de originele Uplink-demo, vier gloednieuwe multiplayer-kaarten, Steam Deck-controlestatus, herwerkte gebruikersinterface voor 4K-resolutie en nog veel meer toevoegt. De game is nu natuurlijk ook gratis, maar ik durf te wedden dat de shooter van Valve niet vrij hoeft te zijn om het eigendomsnummer op te drijven. Iedereen heeft immers al Half-Life (nu vooral).

READ  Downloadgrootte, links en meer

Ik heb ook een lijst samengesteld met de beste Half-Life-mods die je nodig hebt nu deze ook gratis is, omdat er een paar uitstekende manieren zijn om je FPS-game opnieuw op te starten of te verbeteren tijdens je allereerste bezoek aan Black Mesa.

Als de originele Half-Life je herinneringen heeft doen opdoen, hebben we een lijst samengesteld met de beste retro-games die je nu nog op de pc kunt spelen, samen met details over alles wat er met Half-Life 3 is gebeurd.

Zorg ervoor dat u ons ook volgt op Google Nieuws voor dagelijks nieuws, handleidingen en recensies over pc-gaming.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *