Half-Life werd Game Boy

We zijn misschien niet wijzer in Half-Life 3, maar dat weerhoudt de gemeenschap er niet van om coole nieuwe manieren te vinden om de originele Half-Life te spelen. Het nieuwste is Half-Life GB, een remake van de Game Boy-stijl die de FPS van Valve veel surrealistischer maakt dan normaal.

Half-Life GB, ontworpen door ontwikkelaar Jackarte, vervangt de bruine en grijze tinten die typisch zijn voor Black Mesa voor meerdere tinten groen, in een 3D-omgeving die veel fijne details mist, wat een beetje storend is. De demo van 15 minuten, die hieronder te zien is, toont een recensie van de beroemde opening van Half-Life, waarin Gordon Freeman zich midden in een multidimensionale invasie bevindt nadat een van de Black Mesa-experimenten is gecrasht.

Met behulp van de betrouwbare hendel van Freeman kun je baan na baan slenteren in de hoop te ontsnappen. De show strekt zich uit tot Freeman’s aankomst in de buitenwereld, waar een peloton mariniers wordt uitgezonden om alle overlevenden te doden en het ongeluk te verdoezelen, terwijl je vecht tegen helikopters, tanks en dergelijke. Dit verhoogt zeker de mogelijkheden van de draagbare basis, maar het raakt het midden, zoals Wolfenstein 3D dat zijn charme heeft.

Kijk zelf maar:

Jij kan Vind Half-Life GB on Itch‚Äč Dit is het nieuwste Triple A-project dat kookt tot zoiets als 8-bit of 16-bit. Yarntown deed hetzelfde met Bloodborne, en zowel Disco Elysium als Deadly Premonition zijn teruggebracht tot een Game Boy-model.

Written By
More from Max Mcgee

Gone Home-ontwikkelaar kondigt nieuw avontuur Open Roads aan

Fullbright, de ontwikkelaars erachter Naar huis gegaan en Tacoma, hebben hun nieuwe...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *