Halfseizoensrapport van de play-offs van de universiteitsvoetbal – wat we hebben geleerd, wedstrijden om naar te kijken, vragen voor de commissie

Behalve in 2019, toen Alabama tijdens het reguliere seizoen verloor van LSU en rivaal Auburn, heeft coach Nick Saban Tide in elk seizoen van zijn bestaan ​​naar de College Football Playoff geleid. Dus na het teleurstellende verlies van 52-49 van zijn team tegen Tennessee op zaterdag, was het geen verrassing om te horen dat Saban zijn comebackplan onmiddellijk opnieuw instelde.

“We kunnen elk doelpunt dat we aan het begin van het seizoen maakten, bereiken”, zei hij. “Er is geen ruimte voor fouten in het Westen.”

Geen druk.

Wild Week 7 was misschien wel de grappigste zaterdag van het seizoen tot nu toe, en halverwege het seizoen was er een uitroepteken – een herinnering dat zelfs de meest elite teams van het land zich niet op hun gemak zouden moeten voelen aan de top. De ongeslagen nr. 3 (6-0) speelde zich een weg in het gesprek, terwijl nr. 5 Clemson (7-0), nr. 7 Ole Miss (7-0), nr. 8 TCU (6-0) en nr. 9 UCLA (6-) 0) is nog steeds ongeslagen. Er zijn een paar verliezende teams die zich bij Alabama hebben gevoegd als legitieme kanshebbers, waaronder nr. 10 Oregon (5-1), nr. 11 Oklahoma State (5-1) en nr. 12 USC (6-1). Het is een verscheidenheid aan kleurrijke truien in de mix, en er zijn nog steeds 10 teams die minstens 5% kans hebben om de play-off te halen, volgens de Allstate Playoff Predictor, maar het verhaal ontvouwt zich nog steeds.

De CFP-selectiecommissie publiceert de eerste van zes ranglijsten pas op 1 november, wanneer ze een veel duidelijker beeld hebben na twee volle maanden resultaten. Niet dat er iets te leren valt van wat we tot nu toe hebben gezien. Terwijl Saban op de resetknop drukt, doen wij dat ook, terugkijkend op hoe de CFP-race er in de eerste helft van het seizoen uitzag. Dit is wat we tot nu toe hebben geleerd, de games die deel zullen uitmaken van de tweede helft, de ranglijst van de conferentiesterkte en de resterende vragen van het panel voorafgaand aan de selectiedag op 4 december.

READ  Valheim-spelers gebruiken 40.000 blokken om een ​​enorme Eiffeltoren te bouwen

Wat we tot nu toe hebben geleerd

De Securities and Exchange Commission is dieper dan Alabama en Georgia. Het is ook Tennessee en Ole Miss. Natuurlijk staan ​​Alabama en Ole Miss op 12 november tegenover elkaar, en Tennessee reist op 5 november af naar Georgia, dus dat zal vast op het speelveld komen te liggen. Wat die diepte echter doet, is de kansen van de SEC om twee teams (opnieuw) in de top vier te krijgen, vergroten en het potentieel creëren voor maximaal drie SEC-teams. Er is geen limiet aan het aantal teams dat een enkele competitie kan winnen in de halve finales. Het zorgt ook voor een heel nieuw scenario – zowel Tennessee als Ole Miss zouden kunnen spelen voor de SEC-titel (snik!).

More from Madison Garrett
Zine Month is een kans voor onafhankelijke TTRPG-makers om zich los te maken van Kickstarter
In december kondigde crowdfundinggigant Kickstarter aan dat het zijn technologie in de...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *