Halo 4 PC beta is live – met crossplay en input-based matchmaking

Na een lange weg om vrij te geven, de Halo Master Chief-collectie op pc is bijna voltooid. De bèta (of vlucht, in het bizarre taalgebruik van Microsoft) voor Halo 4 wordt nu uitgerold, en er is nog een laatste extra functie om de pc-poort compleet te maken: crossplay. Ja, met de lancering van Halo 4 op de pc MCC kun je met vrienden en vreemden spelen op Xbox.

De bèta zal in golven worden uitgerold naar leden van het Halo Insider-programma, dus als je dat nog niet doet, kun je waarschijnlijk binnenkort instappen. (U kunt het Halo Waypoint-site voor details.) De grootste toevoeging hier is natuurlijk Halo 4 voor de pc-collectie, maar de update gaat ook naar consoles om crossplay en enkele van de andere nieuwe functies te helpen implementeren. (Bovendien krijgen consolespelers een FOV-optie. Goed voor hen!)

Deze update introduceert crossplay met op input gebaseerde matchmaking, dus controller-spelers spelen met controller-spelers en muis-en-toetsenbordspelers blijven muis-en-toetsenbord, dus de multiplayer-balans wordt niet verstoord. Voor deze bèta is crossplay ingeschakeld in alle Firefight-, Forge- en multiplayer-modi, hoewel de Halo 4-campagne en Spartan Ops dit momenteel niet ondersteunen.

De bètavlucht duurt tot 3 november. Als er geen grote problemen zijn, is het veilig om te verwachten dat de volledige pc-release van Halo 4 niet lang daarna zal volgen.

Nu Halo 4 voor de deur staat, is het tijd om vooruit te kijken naar de Halo Infinite releasedatum. Halo 5 heeft nooit deel uitgemaakt van de MCC, dus het ziet ernaar uit dat wij pc-spelers de sprong naar de next-gen titel gaan maken.

READ  Geoff Keighly bevestigt de details van de twee uur durende aanbieding van Gamescom

Written By
More from Max Mcgee
De Pakistaanse cricketspeler Wasim Akram noemt IPL het grootste crickettoernooi ter wereld
Dossierfoto van voormalig Pakistaanse snelle bowler, Wasim Akram.Reuters De voormalige Pakistaanse aanvoerder...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *