Halo 4 PC beta is live – met crossplay en input-based matchmaking

Na een lange weg om vrij te geven, de Halo Master Chief-collectie op pc is bijna voltooid. De bèta (of vlucht, in het bizarre taalgebruik van Microsoft) voor Halo 4 wordt nu uitgerold, en er is nog een laatste extra functie om de pc-poort compleet te maken: crossplay. Ja, met de lancering van Halo 4 op de pc MCC kun je met vrienden en vreemden spelen op Xbox.

De bèta zal in golven worden uitgerold naar leden van het Halo Insider-programma, dus als je dat nog niet doet, kun je waarschijnlijk binnenkort instappen. (U kunt het Halo Waypoint-site voor details.) De grootste toevoeging hier is natuurlijk Halo 4 voor de pc-collectie, maar de update gaat ook naar consoles om crossplay en enkele van de andere nieuwe functies te helpen implementeren. (Bovendien krijgen consolespelers een FOV-optie. Goed voor hen!)

Deze update introduceert crossplay met op input gebaseerde matchmaking, dus controller-spelers spelen met controller-spelers en muis-en-toetsenbordspelers blijven muis-en-toetsenbord, dus de multiplayer-balans wordt niet verstoord. Voor deze bèta is crossplay ingeschakeld in alle Firefight-, Forge- en multiplayer-modi, hoewel de Halo 4-campagne en Spartan Ops dit momenteel niet ondersteunen.

De bètavlucht duurt tot 3 november. Als er geen grote problemen zijn, is het veilig om te verwachten dat de volledige pc-release van Halo 4 niet lang daarna zal volgen.

Nu Halo 4 voor de deur staat, is het tijd om vooruit te kijken naar de Halo Infinite releasedatum. Halo 5 heeft nooit deel uitgemaakt van de MCC, dus het ziet ernaar uit dat wij pc-spelers de sprong naar de next-gen titel gaan maken.

READ  Bezoek de Silent Hill-serie opnieuw in deze Amnesia-mod

Written By
More from Max Mcgee

De eerste dag van DNC wordt afgesloten met een bizarre Billy Porter-muziekvideo

De finale van de Democratic National Convention van maandag was misschien de...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *