Handgemaakte Jibbitz for Crocs duiken op op Instagram

Veel objecten zien er goed uit als ze in een paar Crocs zijn gestopt. Vreemde dingen die je niet zou verwachten, zoals mini-plastic schaaltjes met ramen, vlinders met kralen, of, zoals in het geval van Jillian Maddocks, een stapel pistachegroen schuim met een kers erop. Maddocks begon haar versie van Jibbitz te verkopen, een Crocs-specifiek woord voor bedels die ter decoratie in de gaten van de schoenen blijven plakken, als onderdeel van haar 323-kledinglijn. Ze gebruikte materialen die ze al had liggen – schuim dat ze gebruikt om hoofdbanden, namaakkersen en schelpen te maken – en uiteindelijk ontwerpt ze bedels waardoor de Crocs eruit zien als een draagbare ijscoupe.

‘Ik heb meer verkocht [Jibbitz] dan heb ik dit jaar al het andere verkocht, wat echt raar en grappig en opwindend is, ”zegt Maddocks. Ze vermoedt dat ze in totaal ongeveer 100 paar heeft verkocht in de drie maanden dat ze in haar winkel woonden voordat ze stopte met het nemen van voorbestellingen om het ontwerp te perfectioneren.

Een aantal artiesten hebben Jibbitz dit jaar aan hun inventaris toegevoegd, vooral dankzij de interesse die Instagram in hen wekt. De #Jibbitz-tag op Instagram heeft meer dan 105.000 posts waarin videomakers laten zien hoe ze de schoenen de hunne hebben gemaakt, van Onder ons aanpassingen naar volledig gevulde schoenen met kettingen erop. Sommige makers ontwerpen hun Jibbitz helemaal opnieuw, terwijl anderen hun uitgedoste schoenen willen laten zien met vooraf gemaakte accessoires of hoe ze een verscheidenheid aan snuisterijen en Jibbitz hebben samengesteld om een ​​geheel nieuwe Croc te creëren.

Pandemische vrijetijdskleding is in dit jaar en Crocs wordt de schoen van het moment. De New York Times gemeld De verkoop van Crocs steeg in september van dit jaar met 48 procent in vergelijking met 2019, en Crocs zegt dat de omzet in het derde kwartaal nieuwe records heeft bereikt. GQ en De snede achtte de schoenen stijlvol en cool, en Justin Bieber, Slechte konijntje, en op Instagram gerichte videomakers zoals Nicole McLaughlin hebben hun eigen limited edition-samenwerkingen met het merk uitgebracht. Crocs zijn zelfs te koop op Grailed, het doorverkoopplatform, voor meer dan $ 100. De klompen zijn misschien wel begeerd in 2020, voornamelijk gepusht via Instagram-posts van coole mensen die ze dragen en die exclusieve schoenendruppels van beroemdheden plagen.

READ  Google Store voert 'Pixel 5 $ 5G'-sweepstakes uit om een ​​$ 5.000 te winnen

Het zijn echter de Jibbitz-accessoires die de schoenen doen knallen, en Crocs zegt inkomsten uit de verkoop van de charms verdubbeld vorig kwartaal. Crocs, het bedrijf, ziet Jibbitz als een makkelijke upsell. “De reden dat we van Jibbitz houden, behalve dat ze een hoge marge hebben, is dat ze echt een heel goede consumentenbetrokkenheid kunnen creëren en dat ze klompen verkopen”, zei CFO Anne Mehlman in een winstoproep. “Het is onze unieke manier om personalisatie echt te doen op een manier die resoneert met de consument.”

Alle samenwerkingen in beperkte oplage bevatten unieke Jibbitz, zoals een zaklamp en touw op McLaughlin’s en glow-in-the-dark charms op Bad Bunny’s. Crocs blijft nieuwe Jibbitz introduceren in zijn arsenaal, waaronder enkele die de Black Lives Matter-beweging. Mensen zoeken echter nog steeds creaties van derden om Jibbitz te vinden die echt passen bij hun interesses of om ontwerpers te ondersteunen die ze leuk vinden. Voor de makers die Jibbitz alleen verkopen, zijn de bedels een goedkopere manier om met hun ontwerpen te pronken, vooral als iedereen thuis en comfortabel wil zijn.

“Veel van de mensen die bij mij winkelen, kunnen zich niet echt een paar schoenen van $ 800 veroorloven, maar ze kunnen zich wel iets veroorloven van een set van $ 40 per schoen die ze kunnen aantrekken, waardoor wat ze dragen erg duur en speciaal aanvoelt. ‘Zegt Maddocks. “Ik heb het gevoel dat dat een van de redenen is waarom ze het zo goed doen.”

Carley Holtsinger, die onder het merk ontwerpt Sparkle Diva, ontving dit jaar haar eerste paar Crocs voor haar verjaardag en raakte verslaafd. Ze kon niet stoppen ze te dragen, hoewel ze een beetje flauw waren naar haar smaak, dus sloeg ze haar met kralen bestikte, draderige pom-pom Jibbitz op. Ze zitten bovenop de schoen en resulteren in zoiets als een discobaleffect of als het zien van hangende oorbellen op iemand die je aandacht naar hen trekt.

READ  Galaxy Unpacked staat voor de deur en Samsung heeft een op Inception geïnspireerde trailer om je enthousiast te maken

“Ik had zoiets van: ‘Oh mijn god, ik moet wat Sparkle Diva zelfgemaakte Jibbitz erin gooien, dus het ging gewoon vanaf daar’, zegt ze. “Ik krijg er zoveel complimenten van uit alle lagen van de bevolking, vooral omdat mensen me kunnen horen aanlopen en ze zullen zich omdraaien en naar mijn schoenen kijken en ze zeggen: ‘Oh mijn god, daar hou ik van.’ ”

Holtsinger zegt dat haar charmes geen grote hit zijn geweest, hoewel haar Instagram-bericht dat ze laat zien een van haar meest populaire is. Ze beschouwt haar Jibbitz als een nicheproduct, eigenlijk alleen voor mensen die lawaai willen maken met pom-poms met kralen en nog meer aandacht willen vestigen op hun Crocs. (Crocs lijkt het niet erg te vinden dat makers het woord Jibbitz gebruiken om hun producten te promoten, maar het bedrijf reageerde niet op een verzoek om commentaar hierover.)

“Ik heb een paar bestellingen, en ik heb zeker een aantal vrienden gehad die contact met me hebben opgenomen en zeiden: ‘Oh mijn god, ik heb net mijn eerste paar Crocs gekocht, ik ben geobsedeerd’, dus ik heb het gevoel dat ze dat niet zijn mijn meest populaire product, maar het heeft zeker enige interesse gewekt, en ik denk dat het een leuke nieuwigheid is om voor mij te maken, ”zegt ze.

Ondertussen plaatste Susan Korn, een ontwerpster die vooral bekend staat om haar tassen met kralen onder de naam Susan Alexandra, een afbeelding op Instagram van haar ‘schoenentaschen’, met daarop opgelijmde vlinders met kralen en andere eigenaardigheden die ze in haar studio aantrof, en mensen vond het schijnbaar geweldig. “Ik geloof niet in soulmates, maar ik denk dat deze van mij zijn,” merkte een persoon op. Korn zegt dat Crocs vrijwel onmiddellijk contact opnam om een ​​mogelijke samenwerking te bespreken.

READ  Luister naar wat we tot nu toe hebben gezegd over de Surface Duo-hardware

“Het plan is om … sieraden voor de schoenen te maken en deze zeer casual, utilitaire schoen vervolgens te verheffen tot iets dat bijna haute couture is, en echt sprankelend en chique en mooi,” zegt ze. “Het zijn objectief lelijke schoenen, ze zijn vormloos, er zitten gaten in, enz., Dus het pakt iets dat op een aardappel lijkt en laat het stralen.”

Deze ontwerpers, die zich richten op het maken van handgemaakte bedels om in de schoenen te passen, sluiten zich aan bij een legioen makers op zowel Instagram als Etsy die volledig gevormde Crocs verkopen met vooraf gemaakte plastic bedels die meer aansluiten bij de bubbelstijl die Crocs heeft gemaakt.

Jadyn Taylor, een 17-jarige in Georgia, heeft sinds juni meer dan 12.000 volgers op Instagram gekregen, onder de naam Cosy Creationz, en verkoopt geassembleerde Crocs. Ze bestelt de schoenen uit China, bedels van verschillende plaatsen online, strass steentjes van Amazon, en zet alles in elkaar om de schoenen te laten schitteren. Mensen bestellen haar Crocs zodat ze in plaats van een saai paar te krijgen en hun schoenen individueel moeten aanpassen, er een paar krijgen die klaar zijn om te pronken. Taylor zegt dat ze tot nu toe 200 bestellingen heeft verkocht.

De pandemie hielp Crocs ongetwijfeld naar nieuwere, koelere hoogten. Maar als het afneemt, zullen mensen dan nog steeds een paar “objectief lelijke” schoenen willen dragen? Misschien als er kunst aan vast zit.

Written By
More from Lesley Curry

GoldenEye 007: Screenshots van een geannuleerde Xbox 360 Remaster gedetecteerd

Een volledige multiplayer-game van dertig minuten bevatte de geannuleerde Xbox Live Arcade...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *