Hands-on: Razer’s Kishi-controller is een favoriet voor mobiele cloudgaming

Ik geniet nu al bijna een jaar van de groei van cloudgaming via Google Stadia, Xbox’s Project xCloud en Nvidia’s GeForce Now. Amazon heeft onlangs Luna aangekondigd, de nieuwe cloudgameservice die in de nabije toekomst wordt gelanceerd, en ik kijk er naar uit om deze ook te bekijken.

Een van mijn favoriete aspecten van cloud-gaming via deze services is de mogelijkheid om AAA-games op mijn telefoon te spelen. Let wel, geen mobiele games, maar games met een groot budget die je leuk vindt op console en pc Red Dead Redemption 2, Assassin’s Creed Odyssey, en Destiny 2.

Om de games te spelen, heb ik heen en weer geschakeld tussen zowel de Stadia-controller als de voor Bluetooth geschikte Xbox One-controller. Ze zijn allebei goed op hun eigen manier, met de Stadia-controller die een Type-C-kabel biedt om rechtstreeks op mijn Pixel 3 aan te sluiten voor een lage latentie, en de Xbox One-controller die me het gevoel en de controle geeft die ik gewend ben bij het spelen van games .

Beide oplossingen zijn echter een beetje omslachtig als het tijd is om op te staan, in beweging te komen en uw dag te beginnen. Beide controllers nemen samen met hun respectievelijke clips ruimte in in elke tas of rugzak die je meeneemt tijdens je dagelijkse uitstapjes.

Voer Razer Kishi in.

Razer’s Kishi is een universele mobiele gamecontroller voor Android-telefoons met Type-C-verbinding, speciaal ontworpen voor cloudgaming die het beste werkt met Pixel-telefoons en Samsung Galaxy S8 tot S20 en Note 8 tot 10+. Ik heb gespeeld met de Xbox-versie van de Kishi voor Android (er is ook een standaardversie voor Android en een versie voor iPhones) die wordt geleverd met een Xbox One-controller-esthetiek.

READ  Spamoproepen dempen zonder apps te downloaden

Het ontwerp van de Kishi maakt hem gemakkelijk mee te nemen en mee te nemen. De controller is dunner en compacter dan de Stadia- en Xbox One-controllers, neemt niet veel ruimte in beslag in mijn messengertas en is ook lichter. De controller uitbreiden om te gebruiken en de controller inklappen tijdens het opslaan is een koud kunstje. Er zit een klein vergrendelingsmechanisme aan de achterkant om de controller gesloten te houden wanneer deze niet in gebruik is.

Het installeren van mijn Pixel 3 is vrij eenvoudig, maar ik moet de beschermhoes van mijn telefoon verwijderen om de Type-C-verbinding met de telefoon te verbinden. Dat is iets waar ik me geen zorgen over hoefde te maken bij het gebruik van de clips en andere controllers. Wanneer de controller uitzet, is er een rubberen achterkant die zich uitstrekt om plaats te bieden aan verschillende soorten telefoons.

Ik heb de controller zowel op de gamestreamingservice van Stadia als op Xbox gebruikt om games te spelen zoals Destiny 2, DOOM Eternal, Mortal Kombat 11, Carrion, Streets of Rage, Dead Cells, en anderen. De lage latentie was een genot. De spellen reageerden op mijn bewegingen, triggerreacties en het indrukken van knoppen. Ik moet er nog steeds aan wennen dat ik geen haptische feedback (rumble) heb tijdens cloudgamen op mobiel, het is niet beschikbaar op een controller tijdens het gebruik van mobiele apparaten.

Hoewel ik het grootste deel van de tijd dat ik met de Kishi speelde, een Bluetooth-koptelefoon gebruikte, heeft de controller een aantal luidsprekerpoorten om het geluid van je game te versterken als je zonder koptelefoon speelt. En ja, het wordt behoorlijk luid. Naast de poorten is er ook een Type-C-oplaadpoort waar u uw oplader kunt aansluiten en uw telefoon opgeladen kunt houden tijdens het gamen, hetzij met een wandoplader of als u onderweg bent met een draagbare oplader.

READ  College voetbalwedstrijden op CBS Sports Network - San Diego State-UNLV: tv-kanaal, bekijk livestream

Als er zich zorgen maken over de Kishi-controller, draait het waarschijnlijk om de grootte van de triggers, die ongeveer half zo groot zijn als wat we gewend zijn op een standaardcontroller. Ze werken prima, maar kunnen even wennen zijn, afhankelijk van de grootte van uw handen. De andere zorg kan de stevigheid van de controller zijn. Hoewel ik niet een van die gamers ben die de controller intens vastgrijpt tijdens het spelen van games of flappert bij het voltooien van moeilijke manoeuvres in een game, zou ik kunnen zien hoe voor spelers die dat wel doen, als de controller op een bepaalde manier wordt uitgebreid, de telefoon kan eruit springen, of een manoeuvre afwerpen of ook. Dat is iets om in gedachten te houden als je een van die fysiek agressieve gamers bent.

Over het algemeen zal ik gebruiken de Razer Kishi als mijn eerste keuze als het gaat om cloud-gaming. De compactheid van de controller, de lage latentie en het comfort bij het spelen bezegelt de deal voor mij. Ik zal zeker op zoek gaan naar alternatieven, vooral als ze haptische feedback geven, maar op dit moment werkt de Razer Kishi het beste voor mij.

Written By
More from Eda Greene
De OSSC 2021 Admission Card voor het Minor Shorthand Examen is afgegeven; Hier is de downloadlink
De Odisha Staff Selection Committee (OSSC) heeft het zaalticket afgegeven voor het...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *