Android 11.3 is nu beschikbaar: Zo download je de nieuwste versie van Google

Android 11.3 is nu beschikbaar: Zo download je de nieuwste versie van Google

Android Auto lijkt misschien een werk in uitvoering, maar dat komt niet alleen door het aantal bugs dat vaak van invloed is op de ervaring van gebruikers achter het stuur. Google blijft update na update uitbrengen, wat zijn toewijding aan het verbeteren van Android Auto op de lange termijn verder bevestigt.

15 foto's

Foto: Bogdan Popa/Automatische evolutie

Het Android Auto-bètaprogramma werkt als een tierelier en biedt frequentere updates, hoewel de nadruk bijna uitsluitend ligt op verbeteringen onder de motorkap.

Dit is ook het geval met Android Auto 11.3, aangezien de nieuwe versie nu zonder fundamentele wijzigingen wordt uitgerold. Het is een welkome update, ook al bevat deze geen nieuwe functies. Het is gericht op het oplossen van bugs en het verbeteren van de algehele prestaties, wat goed nieuws is, gezien het aantal bugs waarmee Android Auto de laatste tijd wordt geplaagd.

Voordat u naar de Google Play Store gaat om te controleren op updates, moet u weten dat Android Auto 11.3 op productieapparaten nog maar een paar minuten is uitgerold. Google hanteert een gecontroleerde uitrol waardoor de update naar productietoestellen gefaseerd mogelijk is, waardoor de nieuwe versie alleen voor specifieke telefoons in de Google Play Store zal verschijnen. De beschikbaarheid zal de komende weken blijven verbeteren voordat Android Auto 11.3 voor iedereen wordt uitgebracht.

Ondertussen kunnen Android-gebruikers de nieuwste Android Auto-update installeren door het APK-bestand te downloaden. U kunt het installatieprogramma vinden op Deze paginaDownload dus het bestand en start de update door op het bestand op uw apparaat te klikken. Afhankelijk van uw Android-configuratie zijn voor het installeren van apps uit andere bronnen dan de Google Play Store mogelijk speciale machtigingen vereist. Standaard staat Android alleen apps uit de Play Store toe, dus je moet ondersteuning voor handmatige installaties inschakelen om het APK-bestand te laden.

READ  Wanneer begint de afgesloten proefperiode? Downloaden voor pc, PS4 en Xbox One

Google test al verschillende grote verbeteringen aan Android Auto, al zijn deze niet gebonden aan een specifieke versie. Zoals de zoekgigant eerder dit jaar aankondigde, krijgt Android Auto binnenkort AI-integratie om lange berichten en drukke gesprekken in groepschats samen te vatten. Met behulp van AI leest de Google Assistent uw berichten en maakt een samenvatting om u de belangrijkste weetjes te geven.

Bovendien zorgt de Assistent voor relevante slimme reacties, inclusief acties. Als een contactpersoon bijvoorbeeld een bestemming opvraagt, kan Google Assistant een optie voorstellen om de geschatte aankomsttijd te delen via Google Maps. U kunt een verwachte aankomsttijd naar de contactpersoon sturen door op de optie op het scherm te tikken of een spraakopdracht te gebruiken.

De mogelijkheid om berichten samen te vatten verscheen een paar weken geleden voor sommige gebruikers, maar het lijkt erop dat deze nog niet volledig is geïmplementeerd. Er wordt waarschijnlijk aan deze functie gewerkt en de uitrol ervan staat gepland voor later dit jaar.

Als u iets nieuws opmerkt in de nieuwste Android Auto-update, deel dit dan zoals altijd met ons en onze lezers via het opmerkingenveld hieronder.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *