Hands on: Xbox Series X Verslindt Xbox One-games

De eerste hands-on tests laten zien dat de Xbox Series X oudere Xbox One-games volledig verslindt. Tenminste, als het spel het zelf toestaat.

We weten al een tijdje dat de komende Xbox Series X en Series X monsterbins zullen zijn. Maar het is soms moeilijk om te kwantificeren hoe goed de prestatie zal zijn. Gelukkig was het mogelijk Eurogamer de duurste variant, de Xbox Series X, met Xbox One-games. We kunnen nu al concluderen dat de next-gen consoles de huidige games verslinden!

Xbox One-games op Xbox Series X

Het gekoppelde medium test hoe de huidige Xbox One X-games het doen op de Series X. Microsoft (en gamers zelf) vinden achterwaartse compatibiliteit erg belangrijk. Dus oudere games zouden ook soepel moeten draaien op de nieuwe hardware.

Nu zou het een grote verrassing en een kort artikel zijn als oude games niet goed draaien op gloednieuwe hardware. Maar dat is natuurlijk niet het geval. Eurogamer noemt de prestaties van de Xbox Series X met oude Xbox One-games “ongelooflijk indrukwekkend”.

Het medium spreekt van een geweldige prestatie die een echt nieuwe ervaring kan bieden. Ik heb het voorbeeld eerder genoemd, maar neem Red Dead Redemption 2. Voor het grootste deel werkt die game probleemloos op een Xbox One en ziet het er fenomenaal uit. Maar in de drukke steden (vooral Saint Denis) zakt de frame rate aanzienlijk.

Met de toch al succesvolle Xbox Series X kunnen we verwachten dat die regio’s soepel zullen draaien met oudere games. In feite zouden de algehele prestaties sterk moeten stijgen met de next-gen console. Mits het spel dit ondersteunt.

READ  Ashok Gehlot's MLA's, Waiting to Meet Governor, Shout Slogans

Ondersteuning is de sleutel

Microsoft staat erom bekend magie te werken met achterwaartse compatibiliteit. Dit geldt ook voor de Xbox One-games op de Series X. Maar alleen voor bepaalde titels die dit ondersteunen. Sommige games zijn beperkt tot 30 frames per seconde. Dan kan de Series X nog zoveel rekenkracht hebben, als de game niet meer frames ondersteunt, merk je een stuk minder van de prestatieverbetering.

Desalniettemin lijkt het erop dat Microsoft weer goed werk levert door games achterwaarts compatibel te maken. Op 10 november gaan we ervaren hoe de console in het wild presteert.

Lees ook: Dat is hoeveel GB het Xbox Series X-systeem in beslag neemt

Written By
More from Aubrey Mason

Red Dead Redemption-fans zijn enthousiast na de nieuwe update op Remasters

Een nieuwe update van Take-Two Interactive, het moederbedrijf dat eigenaar is van...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *