Hassan neemt deel aan alternatieve FBK Games


Foto: ANP

Atleet Sifan Hassan zal zaterdag verschijnen aan het begin van een alternatieve editie van de FBK Games, een FBK Late Summer-wedstrijd. Hassan neemt deel aan de 10 kilometer en gebruikt de race ter voorbereiding op de WK halve marathon, een week later.

“Meerdere atleten van ons managementbureau gaven aan dat ze dit seizoen nog niet klaar waren”, zegt Ellen van Langen, wedstrijddirecteur van de FBK Games. “Ze wilden heel graag nog een race lopen. Zo kwamen we op het idee om zelf een wedstrijd te organiseren. En waar kan dat beter dan in Hengelo? “

Er zijn drie afstanden: 1000 meter en 10.000 meter voor vrouwen en 5000 meter voor mannen. Yomif Kejelcha en Faith Kipyegon zullen zaterdag ook aanwezig zijn. Kejelcha is de trainingspartner van Hassan. Kipyegon is de winnaar van Olympisch goud op de 1500 meter.

Door de huidige coronamaatregelen is het volgens de organisatie niet mogelijk voor het publiek om de wedstrijd bij te wonen. De wedstrijd is te volgen via een livestream op YouTube.

De 39e editie van de FBK Games werd in maart afgelast vanwege de coronacrisis. Op maandag 1 juni stond het atletiekgala op het programma.

READ  Apple vs Epic Games: walgelijk vs walgelijk | Kolom
Written By
More from Aubrey Mason

Namen uitnodigen 3 anderen met PM Narendra Modi

Er zijn uitnodigingen verstuurd naar ongeveer 150 mensen voor de uitgebreide “Bhoomi...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *