HDMI 2.1a brengt nieuwe normen voor de volgende generatie HDMI-schermen, inclusief brongebaseerde tonemapping.

wij hebben onlangs genoemd De HDMI-licentiebeambte stopte met het noemen van nieuwere HDMI-monitoren versie 2.0, en gaf fabrikanten de mogelijkheid om de HDMI 2.1-naam te gebruiken, zolang deze al aan de gespecificeerde normen voldoet. Dit heeft er waarschijnlijk toe geleid dat de fabrikant het HDMI 2.0-scherm als versie 2.1 heeft bestempeld om claims aan consumenten te vervalsen en een Chinese leverancier heeft het precies dit scenario zien toepassen.

Nu staat er ergens in de toekomst een nieuwe HDMI 2.1-variant op de rol met de bijnaam “HDMI 2.1a”.

MSI zegt nee tegen marketingvervalsing, brengt HDMI 2.1 Ready Optix MAG281URF 4K-gamingmonitor met 144Hz verversingssnelheid uit

HDMI-licentiefunctionaris bevestigt nieuwe normen voor HDMI 2.1 met toevoeging van SBTM

Momenteel is het vreemde dat informatie over HDMI 2.1a, zoals het binnenkort zal heten, op de licentiebeheerpagina verscheen, maar sindsdien op mysterieuze wijze is verdwenen zonder enige uitleg. Het is mogelijk dat er een paar last-minute beslissingen zullen worden genomen om de nieuwe standaard voor gebruik definitief te maken, maar dat is op zich slechts een gok. VideoCardz vermeldde dat de informatie te vinden is via Google Cache. Een van de nieuwste toevoegingen aan HDMI 2.1a is het gebruik van het brongebaseerde toonschema, of SBTM.

Source-based tone mapping (SBTM) is een nieuwe HDR-functie waarmee een deel van de HDR-mapping kan worden uitgevoerd door het bronapparaat in plaats van door het weergaveapparaat. SBTM is vooral handig in gevallen waarin HDR- en SDR-video of grafische afbeeldingen worden gecombineerd tot één afbeelding, zoals een beeld-in-beeld of een programmagids met een geïntegreerd videovenster. De SBTM stelt pc’s en gameconsoles ook in staat om automatisch een geoptimaliseerd HDR-signaal te produceren om het gebruik van de HDR-mogelijkheden van het scherm te maximaliseren zonder handmatige gebruikersconfiguratie van het bronapparaat.

– HDMI.org

Gamers en pc-enthousiastelingen zullen maximaal gebruik maken van de nieuwe technologie, vanwege de mogelijkheid om omgevingen met meerdere vensters te gebruiken. Het bronapparaat regelt in wezen de toewijzing van de toon. Met dit proces kunnen afzonderlijke vensters tegelijkertijd SDR- of HDR-verbeterde inhoud weergeven. TFTC midden Daarin staat dat de nieuwe SBTM geen vervanging is voor de huidige HDR-technologie (HDR10 en HLG, evenals andere aanbiedingen). SBTM is ingesteld om de HDR-ervaring te verdiepen door nog meer mogelijkheden te bieden om te verbeteren met HDR-compatibele apparaten.

READ  Chromecast met Google TV volledig onthuld tijdens het begin van het uitpakken

bron: TFTC middenEn Videokaarten

Written By
More from Lesley Curry
Halo Infinite-radar was slecht, maar 343 lost het op
afbeelding: 343 industrieën Vrijdag, 343 Industries heeft een lange post uitgebracht met...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *