Herenvoetbal: De Bulldogs verliezen hun eerste twee wedstrijden en kijken uit naar de volgende op vrijdag

Het herenvoetbalteam van Yale verloor van West Virginia en UMass en concentreert zich nu op de rivaliteitswedstrijd in eigen land tegen UConn op vrijdag.

Joaquin Fernandez Duque

02:58 uur, 8 september 2023

Bijdragende verslaggever

Yale-atletiek

In de eerste week van het seizoen liet het herenvoetbalteam van Yale (0-2-0, 0-0-0 Ivy) opeenvolgende wedstrijden achterwege tegen de ongeslagen West Virginia University (4-0-0, 0-0-0). 0 Belt solar) en de Universiteit van Massachusetts (2-1-1, 0-0-0 A10).

Het team zal proberen het seizoen om te draaien, te beginnen met de wedstrijd tegen de Universiteit van Connecticut (2-1-0, 0-0,0 Big East) op vrijdag.

“Wat we allemaal hebben geleerd is dat er geen gemakkelijke wedstrijden zijn in het universiteitsvoetbal”, zegt linebacker Max Rogers ’24. “Ongeacht tegen wie we spelen, we moeten ervoor zorgen dat we mentaal en tactisch voorbereid zijn en fysiek klaar zijn om te concurreren.”

De seizoensopener tegen West Virginia bleef gelijk en gelijkmatig betwist totdat een controversiële handbal in de 33e minuut een strafschop toekende aan de Mountaineers, die Yutaro Tsukada Het werd omgezet om met 1–0 te stijgen. Na afloop van de eerste helft wist West Virginia de voorsprong uit te breiden met een doelpunt in de 52e minuut Marcos Caldeira. De wedstrijd eindigde op 2-0 in het voordeel van de Mountaineers.

In de tweede wedstrijd van de Bulldog, gespeeld bij UMass Amherst, konden ze tot bijna het einde van de wedstrijd binnen doelbereik van hun tegenstander blijven, toen de Minutemen de eindstand naar 3-0 duwden. Doelpunten werden gescoord in de 16e en 81e minuut door Alec Hughes, en in de 74e minuut door Brad Muccio.

READ  Fans van Scavengers Reign zouden The Invincible moeten spelen

De verliezen leverden waardevolle lessen op voor het team bij het vooruitkijken naar volgend seizoen.

Ondanks de verliezen konden zowel coaches als spelers enkele positieve punten uit de eerste week van het seizoen opmerken.

“In de wedstrijd vond ik onze defensieve druk en structuur goed, maar we moeten onze tegendruk en defensieve transitie verbeteren”, zei hoofdcoach Kylie Stannard. “Ik denk dat de groep zowel op als buiten het veld goed bij elkaar komt en dat de relaties en de continuïteit zullen verbeteren.”

Teamcaptain Jake Schaefer ’24 was het eens met de defensieve beoordeling van zijn coach en schreef een aantal doelpunten toe aan teamfouten, in plaats van defensief te worden afgebroken door tegenstanders.

Onder de meer positieve punten zei Rogers dat er na de eerste twee wedstrijden een gevoel van kalmte en kalmte in de groep heerste. Hij was er trots op dat het team in beide wedstrijden de volle 90 minuten bleef vechten, ongeacht de score.

Bovendien zei Rogers dat het team in de beginjaren blij was om voor het eerst kennis te maken met universiteitsvoetbal en goed te presteren. Schafer noemde ook de jeugd van het team toen hij terugkeek op de eerste twee wedstrijden.

“We zijn een relatief jong team”, zei Schafer. “En het zal een paar wedstrijden duren voordat je het gewend bent. Elke wedstrijd is een kans om samen te groeien.”

De Bulldogs ontmoeten vrijdag om 19.00 uur hun volgende tegenstander, UConn, in het Reese Stadium. UConn komt naar New Haven op zoek naar zijn derde overwinning van het seizoen, nadat hij Holy Cross met 4-0 en Siena College met 3-1 heeft verslagen.

READ  De volgende missie van Hitman 3 speelt zich af in een geweldige tuinshow

De Huskies waren echter ongeslagen, omdat ze een verlies leden tegen Long Island University.

“UConn is onze intrastatelijke rivaal en de perfecte gelegenheid voor ons om de zaken om te draaien na een teleurstellend weekend”, aldus Rogers.

Toen hem werd gevraagd naar de tegenstander van vrijdag, vertelde Coach Stannard aan News dat de Bulldogs veel respect hebben voor UConn en de wedstrijd als een grote test beschouwen.

Stannard zorgde er echter voor dat hij de focus op zijn team hield.

“Ze zijn een heel goed team en we zullen klaar zijn om tegen ze te spelen, maar hoe cliché het ook klinkt, onze belangrijkste focus ligt nu op ons en ervoor zorgen dat we beter worden en samenkomen”, zei Stannard.

Na vrijdag reizen de Bulldogs naar Dallas, Texas om het op maandag 11 september op te nemen tegen de Southern Methodist University voordat ze terugkeren naar het Reese Stadium om op zaterdag 16 september gastheer te zijn van UC Irvine.