Het aandeel van Azië stijgt terwijl de blue chips in China de piek van vijf jaar bereikten

China stock market

Reuters

Aziatische aandelen bereikten maandag een piek van vier maanden, aangezien investeerders rekenden op supergoedkope liquiditeit en fiscale stimulansen om het wereldwijde economische herstel te ondersteunen, zelfs toen de stijgende coronavirusgevallen de heropeningen in de Verenigde Staten vertraagden.

MSCI’s breedste index van Azië-Pacific-aandelen buiten Japan steeg met 1% tot het hoogste sinds februari. De ogen waren gericht op Chinese blue chips, die 3% stegen, bovenop een winst van 7% vorige week, naar hun hoogste niveau in vijf jaar. Zelfs de Japanse Nikkei, die achterbleef bij een zachte binnenlandse economie, behaalde een stijging van 1,3%.

“We denken dat er reden is om de tactische allocatie op Aziatische aandelen te verhogen in de context van wereldwijde aandelenportefeuilles”, schreven analisten bij Nomura in een notitie.

“We zien een aantal katalysatoren die op korte termijn de outperformance van Azië ex-Japan (AeJ) -aandelen ten opzichte van Amerikaanse aandelen zouden kunnen stimuleren,” voegde ze eraan toe. “Betere COVID-19-trends en mobiliteitsgegevens in economieën / markten die de AeJ-index domineren, zouden zich moeten vertalen in sneller economisch herstel ten opzichte van de VS”

E-Mini futures voor de S&P 500 bevestigden ook 0,8%

E-Mini-futures voor de S&P 500 versterkten ook 0,8%, terwijl EUROSTOXX 50-futures 1,8% en FTSE-futures 1,5% toevoegde. De meeste markten hadden vorige week terrein gewonnen doordat een reeks economische gegevens van juni de verwachtingen overtrof, hoewel de heropleving van gevallen van coronavirus in de Verenigde Staten de toekomst vertroebelt.

Alleen al in de eerste vier dagen van juli hebben 15 staten recordstijgingen gemeld in nieuwe gevallen van COVID-19, die bijna 3 miljoen Amerikanen hebben besmet en ongeveer 130.000 hebben gedood, volgens een aantekening van Reuters.

READ  Omarm de fantasie van een ranger in deze boogjacht-FPS waar wezens je achtervolgen

“Het is heel duidelijk dat de VS de COVID-uitbraak nooit onder controle hebben gekregen zoals andere landen. Door de economie te snel te heropenen, hebben we een angstaanjagende toename gezien in het tempo van nieuwe gevallen”, zegt Robert Rennie, hoofd van de financiële afdeling. marktstrategie bij Westpac. Analisten schatten dat heropeningen met gevolgen voor 40% van de Amerikaanse bevolking nu zijn teruggedraaid.

“Dus de markten zullen in juli een muur van zorgen moeten beklimmen, aangezien de economische activiteit waarschijnlijk zal afzwakken door het V-vormige herstel van de afgelopen maanden”, waarschuwde Rennie. ‘We mogen ook niet vergeten dat de betrekkingen tussen de Verenigde Staten en China merkbaar verslechteren.’

Twee Amerikaanse vliegdekschepen voerden oefeningen uit in de betwiste Zuid-Chinese Zee

FILE FOTO: US Navy vliegdekschip USS Ronald Reagan wordt gezien tijdens zijn bezoek aan Hong Kong, China op 21 november 2018. REUTERS / Yuyang Wang

FILE FOTO: US Navy vliegdekschip USS Ronald Reagan wordt gezien tijdens zijn bezoek aan Hong Kong, China op 21 november 2018. REUTERS / Yuyang Wang

Twee Amerikaanse vliegdekschepen voerden zaterdag oefeningen uit in de betwiste Zuid-Chinese Zee, zei de Amerikaanse marine, terwijl China ook militaire oefeningen uitvoerde die door het Pentagon en de aangrenzende staten zijn bekritiseerd.

De risico’s, gecombineerd met een onophoudelijke stimulans van centrale banken, hielden staatsobligaties ondersteund in het licht van betere economische gegevens, met een Amerikaanse 10-jaarsrente van 0,67% en ver boven de top van juni van 0,959%. Analisten van Citi schatten dat wereldwijde centrale banken de komende 12 maanden waarschijnlijk 6 biljoen dollar aan financiële activa zullen kopen, meer dan tweemaal de vorige piek.

De belangrijkste valuta’s waren grotendeels binnen het bereik gebonden, waarbij de dollarindex op 97,189 lag en een hele maand in een gezellige band van 95,714 tot 97,808 had doorgebracht. De dollar was maandag een schaduwvaster op de yen op 107.72, terwijl de euro steeg tot $ 1.1271.

READ  Baldur's Gate 3 'hopelijk ergens in 2022 uitgebracht'

Op grondstoffenmarkten profiteerde goud over de hele wereld van superlage rentetarieven, aangezien negatieve reële rendementen voor veel obligaties het niet-rentedragende metaal aantrekkelijker maken.

Spotgoud verhandeld voor $ 1.772 per ounce net buiten de piek van $ 1.788,96 van vorige week. De olieprijzen waren in het begin van de handel gemengd met ruwe Brent-futures met 19 cent voor $ 42,99 per vat, terwijl Amerikaanse ruwe olie met 23 cent steeg tot $ 40,42, te midden van de bezorgdheid dat de stijging van de Amerikaanse coronavirusgevallen de vraag naar brandstof zou verminderen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *