Taj Mahal, andere Agra-monumenten gaan vandaag niet open, bestel citeert risico op verspreiding van COVID-19

De regering heeft een geplande heropening van de Taj Mahal (Reuters) ingetrokken

New Delhi / Agra:

De regering heeft een geplande heropening van de Taj Mahal ingetrokken, daarbij verwijzend naar het risico dat nieuwe coronavirusinfecties zich in Agra verspreiden door bezoekers die massaal naar het monument komen kijken. Lokale autoriteiten gaven laat op zondag een nieuw advies uit, waarin ze opdracht gaven tot verlenging van de stoepranden van monumenten in en rond Agra. In het regeringsbesluit is niet gespecificeerd hoe lang de sluiting van monumenten is gesloten sinds maart.

‘In het belang van het publiek is besloten dat het openen van monumenten in Agra vanaf nu af te raden is’, aldus de districtsautoriteiten in een in het Hindi gepubliceerd bericht.

De coronavirusinfecties in India nemen het snelst toe in drie maanden.

Op zondag meldde het ministerie van Volksgezondheid een recordpiek van 24.850 nieuwe gevallen en meer dan 600 doden. Dat bracht het totale aantal van India naar 673.165 zaken, waardoor Rusland, het op twee na meest getroffen land ter wereld, dichterbij kwam.

Terwijl internationale vluchten opgeschort blijven, zijn binnenlandse reizen opengesteld en hoopt de regering dat bezoekers terug zullen sijpelen naar een aantal populaire bestemmingen.

Insluitingszones, gebieden die als het meest door het virus zijn aangetast, blijven strikt afgesloten, met beperkte toegang en verplaatsing van alleen essentiële goederen en diensten.

‘We verwachten hier geen bezoekers omdat clusters rond de Taj, inclusief winkels en hotels, gesloten zijn’, zei een lokale districtsbestuurder in Agra.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *