Het app-trackingbeleid van Apple zou sociale-mediaplatforms bijna $ 10 miljard hebben gekost

onderzoek door Financiële tijden Het ontdekte dat Snapchat, Facebook, Twitter en YouTube ongeveer $ 9,85 miljard aan inkomsten verloren na Apple’s wijzigingen in hun privacypraktijken. vorig jaar, Apple kondigt beleid voor app-trackingtransparantie (ATT) aan Vereist dat apps toestemming vragen om de gegevens van gebruikers bij te houden. De Het beleid is in april van kracht gewordenVoorkom dat apps gebruikers volgen als ze zich afmelden.

Facebook bekritiseerde vooral de verhuizing met een paginagrote krantenadvertentieBedankt FIn zijn rapport weten we nu waarom de leiders van het bedrijf zo gefrustreerd zijn. Volgens het rapport verloor Facebook ‘in absolute termen’ het meeste geld in vergelijking met andere sociale platforms vanwege zijn enorme omvang. Ondertussen presteerde Snap “als percentage van zijn omzet het slechtst”, omdat zijn advertenties voornamelijk gerelateerd zijn aan smartphones, wat logisch is voor een product dat geen desktopversie heeft.

“Sommige van de meest getroffen platforms – vooral Facebook – moeten hun hardware opnieuw opbouwen als gevolg van de ATT”, zegt Eric Seufert, een IT-consultant bij Adtech. F. “Ik denk dat het minstens een jaar duurt om een ​​nieuwe infrastructuur te bouwen. Nieuwe tools en frameworks moeten helemaal opnieuw worden ontwikkeld en uitgebreid getest voordat ze worden uitgerold naar een groot aantal gebruikers.”

Het nieuwe beleid van Apple dwingt sociale platforms en andere apps om creatiever te zijn met hun advertenties. Of dat nu betekent focussen op Android-apparaten of investeren in de reclameactiviteiten van Apple – Dat brak bijna hun eigen regels Door stilletjes gebruikersgegevens te verzamelen op dezelfde manier als apps van derden, zullen ze een andere bron van inkomsten moeten ontdekken die niet bestaat uit het volgen van mensen op hun iPhones.

READ  Nintendo stuurt waarschuwingen vanwege auteursrechtklachten naar YouTube-muziekkanaal
Written By
More from Lesley Curry
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *