Het bouwen van een mini-ITX-computer zou moeilijk zijn – en dat is nu juist het punt

Het bouwen van een mini-ITX-computer zou moeilijk zijn – en dat is nu juist het punt

Zij bouwen Mini-ITX-computer Het is niet leuk als het geen uitdaging is. Dat is de conclusie waar ik tot gekomen ben nadat ik er lang over heb nagedacht waarom ik zo van mini-ITX-systemen houd. Er zijn natuurlijk nog andere factoren. Verhuizen naar een groter huis betekent een groter kantoor hebben en de noodzaak verminderen om het bureau- of vloeroppervlak te maximaliseren door mijn computer te verkleinen. De twee belangrijkste systemen die ik sinds de verhuizing heb gebruikt, waren echter beide mini-ITX.

Ik denk dat het eerlijk is om te zeggen dat het meer een ruimtebesparende oefening is. Ik haat verspilling, en als je één grafische kaart hebt en geen andere PCIe-hardware, plus twee RAM-geheugensticks, heb je niet echt een enorme ATX-behuizing nodig.

In tegenstelling tot een auto is er geen situatie die meer ruimte nodig heeft, zoals het mee naar huis nemen van een bouwpakket of het gooien van een fiets achterin. Onze computers blijven redelijk constant qua specificaties, en upgrades zijn doorgaans gericht op kerncomponenten zoals CPU's en grafische kaarten, die over het algemeen niet met elke generatie groter worden.

De beste grafische kaarten zijn er natuurlijk in alle soorten en maten, maar mini-ITX-behuizingen zijn meestal geschikt voor zelfs grotere modellen, hoewel kaarten met drie slots sommige gevallen van die lijst kunnen schrappen. Over het algemeen kun je een pc echter in een goede mini-ITX-behuizing plaatsen die in de overgrote meerderheid van de situaties net zo krachtig is als een pc in een ATX-behuizing.

Het gaat voor mij echter om veel meer dan alleen de grootte of de verspilde ruimte. Het bouwen van een mini-ITX-pc is moeilijk – op een goede manier. Het is moeilijk geweest sinds ik ze begon te gebruiken, toen kleinformaat ITX-moederborden ingebouwde CPU's hadden.

READ  Kitaria Fables is Zelda ontmoet Stardew Valley

Het garanderen van voldoende koeling is vandaag de dag nog steeds de voornaamste zorg, samen met zaken als de compatibiliteit van grafische kaarten en ondersteuning voor waterkoeling. Als je eenmaal tientallen ATX-pc's hebt gebouwd, krijg je misschien zin in meer uitdaging.

Als het gaat om kleine tot middelgrote Mini-ITX-behuizingen, moet u elk onderdeel zorgvuldig kiezen. Zelfs de hoogte van de geheugenmodule kan een rol spelen, afhankelijk van welke koeler u gaat gebruiken, en de situatie wordt ingewikkelder als er waterkoelsystemen aan worden toegevoegd.

Dit is een uitdaging waar ik van geniet, en het is de belangrijkste reden dat ik zo lang bij mini-ITX-computers ben gebleven. Het is erg leuk en lonend, ook al zijn er veel compatibiliteitsproblemen en consequenties als je het fout hebt. Ik denk echter niet dat het bouwen van een mini-ITX-pc noodzakelijkerwijs eenvoudig hoeft te zijn.

Behuizingen als de Ssupd Meshlicious maken het uiterst eenvoudig om een ​​luchtgekoelde of watergekoelde mini-ITX-pc te bouwen, en dat in een relatief compacte behuizing. Het resultaat is echter een stel replica's met vergelijkbare koelvoorzieningen en zeer weinig authenticiteit. Graaf dieper in kleine Facebook-groepen en in andere gevallen zul je interessantere ontwerpen zien.

Ik vind het leuk dat mini-pc's steeds populairder worden, maar de oorspronkelijke aantrekkingskracht – de uitdaging van het bouwen van een kleine, krachtige, speciale pc – lijkt te zijn verwaterd door gevallen als Meshlicious. Het zal echter ongetwijfeld nieuwe mensen in het veld brengen, en dat is iets wat ik altijd graag zie. Het is de mini-ITX-behuizing die we om verschillende goede redenen aanbevelen – ik geef de voorkeur aan een beetje meer uitdaging.

READ  First-person Factory Automation is nu beschikbaar op pc en Xbox

Als je de uitdaging van Anthony wilt aangaan en een kleine gaming-pc wilt bouwen, bekijk dan onze gids voor de beste pc-behuizing die je kunt gebruiken. Als je liever de iets eenvoudigere route kiest door een standaard ATX-pc te bouwen, lees dan zeker onze volledige handleiding over het bouwen van een gaming-pc, waarin we je bij elke stap van het proces begeleiden.

Dit bericht verscheen oorspronkelijk op Custom PC, dat al meer dan 20 jaar geweldige instellingen behandelt en nu onderdeel is van PCGamesN. Als u op zoek bent naar ideeën voor uw volgende ontwerp, sluit u dan zeker bij ons aan Facebook-groep Waar u kunt profiteren van de kennis van ruim 500 duizend leden.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *