Het Canadese softbalteam verlaat de Verenigde Staten in game twee op de Olympische Spelen in Tokio

Het Canadese softbalteam viel woensdag met 1-0 tegen de best gerangschikte Verenigde Staten in hun tweede wedstrijd op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio in een hechte competitie in het Fukushima Stadium.

Canada, de nummer 3 van de wereld, versloeg Mexico met 4-0 in de openingswedstrijd, terwijl de Verenigde Staten Italië met 2-0 versloeg in de openingswedstrijd.

Eerste schutter Monica Abbott leidde de Amerikanen met negen honkslagen terwijl ze er slechts één toestond.

Canada kwam dicht bij de gelijkmaker in de zesde inning toen Abbott vier wijd gooide op Jane Gilbert om de inning te openen, maar discusloopster Joey Lay werd op de plaat gegooid nadat Sarah Groenwegen een tweehonkslag had geslagen. Groenewegen eindigde als derde, maar Abbott maakte de dreiging uiteindelijk af met een treffer van Kelsey Harshman.

“Ik voelde me erg op mijn gemak bij de honken en hoopte dat ze geen perfecte worp zouden maken,” zei Lay, verwijzend naar de goed uitgevoerde estafetteworp van de Amerikanen. “Ik voelde me goed in de derde ronde. We leven om nog een dag te spelen.”

“Natuurlijk sloeg ik het goed, maar soms was het niet goed genoeg omdat ze een goede show neerlegden”, zei Groenwegen.

Ondanks het verlies gaat Groenewegens inspirerende verhaal verder met een nieuw hoofdstuk. De eerste bowler nam al vroeg de leiding en raakte vier spelers terwijl hij slechts drie hits toestond, aangezien de wedstrijd tijdens de eerste en tweede helft doelpuntloos bleef.

Groenwegen worstelde haar weg terug naar de sport nadat ze 10 dagen in een kunstmatige coma had doorgebracht en bijna stierf aan de veteranenziekte in 2018.

Gina Kaira verving Groenewegen om de derde ronde te beginnen en verzamelde opeenvolgende schone innings, maar de Amerikanen pakten de plaat in de vijfde ronde toen Amanda Cheedester een veld naar rechts opstelde, waardoor Hailey McClane kon scoren.

Lauren Bay-Regula kwam als vijfde spelen voor Canada en hielp haar team aan de inning ontsnappen met volle honken.

Bekijk | Amerikaans softbalteam verslaat Canada voor tweede overwinning op Spelen in Tokio

Amanda Cheedster reed in Hayley McClane’s manier om de enige wedstrijd van de wedstrijd te scoren, en McCleary schakelde ook discusloper Joey Lay op de thuisplaat uit toen de VS Canada met 1-0 versloeg. 5:09

Groenewegen keerde terug naar de slagmanrol in de zesde inning en vond een manier om Abbott op te lossen voor Canada’s enige treffer. Groenewegen sloeg de bal tegen de achtermuur en bereikte het derde honk, maar Abbott kwam daarna binnen met een nieuwe treffer om haar team veilig te houden.

McCleary pakte als eerste in de zevende inning voordat een opoffering van Janie Reed haar naar de tweede plaats liet opschuiven. De Canadese Danielle Lowery kreeg haar eerste treffer van de wedstrijd om te voorkomen dat de Amerikanen scoorden, maar de Canadese slagvrouwen konden hun rackets niet voor een gelijkspel laten gaan.

READ  McDavid en Oilers twijfelen aan het besluit van de NHL om de wedstrijd na de Cave Memorial te plannen

Alle zes teams in het toernooi spelen één keer tegen elkaar in de kwartfinale voordat de twee grote teams strijden om de gouden medaille op 27 juli om 07.00 uur ET.

Canada speelt vrijdag om 21:00 ET tegen Australië, terwijl de Verenigde Staten zaterdag om 01:30 ET tegen Mexico spelen. Beide wedstrijden worden live uitgezonden op CBC TV en live uitgezonden op CBC Gem, de CBC Olympics en de CBC Sports-app. Tokio 2020-site.

Bekijk | Groenewegens geweldige reis naar Tokio:

Bekijk The Olympians op CBC Sports op Sara Groenewegen. 2:11

More from Madison Garrett

Samsung Galaxy M21- en M31-updates brengen allerlei verbeteringen

De Galaxy M21 en Galaxy M31 hebben onlangs een nieuwe firmware-update gekregen....
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *