Het Flynn-verdedigingsteam zegt dat documenten vervolging wangedrag vertonen

Het Flynn-verdedigingsteam zegt dat documenten vervolging wangedrag vertonen

President Trump signaleerde opnieuw zijn ongenoegen over de vervolging van de voormalige nationale veiligheidsadviseur Michael Flynn op zaterdag.

‘Nieuwe documenten die zojuist zijn vrijgegeven, onthullen dat generaal Flynn de waarheid sprak, en de FBI wist het!’ Trump zei in een tweet die verwijst naar een nieuwe onthulling op vrijdag, waarvan de advocaten van Flynn zeggen dat hun cliënt het doelwit was van wangedrag.

In een nieuwe aanvraag van 14 pagina’s bij het Amerikaanse Hof van Beroep vrijdag, zei Flynn-advocaat Sidney Powell dat aanklagers opzettelijk bewijsmateriaal hebben onderdrukt dat gunstig zou zijn geweest voor zijn cliënt, Meldde Bloomberg.

De documenten onthullen de interne debatten van de aanklagers over het al dan niet aanklagen van Flynn. In een daarvan beschreef plaatsvervangend assistent-procureur-generaal Tashina Gauhar de beoordelingen van agenten van Flynn nadat hij met hem had gesproken en zei dat ze geloofden dat hij ‘openhartig’ was geweest over zijn gesprekken met de toenmalige Russische ambassadeur Sergey Kislyak en dat er geen aanwijzingen waren voor een opzettelijke poging tot misleiding .

‘Uit deze documenten blijkt dat op 25 januari 2017 – de dag nadat de agenten hem in het Witte Huis hadden overvallen – de agenten en DOJ-functionarissen wisten dat de verklaringen van generaal Flynn voor geen enkel onderzoek relevant waren, dat hij open en open was voor de agenten, dat hij was niet van plan om hen te misleiden en dat hij geloofde dat hij volledig eerlijk met hen was ‘, luidt de aanvraag.

Flynn, die begin 2017 bij het Witte Huis kwam, had tweemaal schuldig gepleit om eind 2016 valse verklaringen af ​​te leggen aan FBI-agenten over zijn omgang met een Russische diplomaat. Hij werd na slechts 24 dagen ontslagen als nationaal veiligheidsadviseur.

READ  De explosie in Beiroet doet de hoofdstad van Libanon schommelen: live updates

Het ministerie van Justitie heeft besloten in mei de aanklachten tegen Flynn wegens onderzoeksmisdrijven in te trekken, hoewel het Amerikaanse hof van beroep voor het DC-circuit die poging tot dusver heeft gefrustreerd.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *