Het geheim van een kom chips

Als je een plak pizza in de blender doet en er een hap van neemt, zal niemand zeggen ‘dit smaakt naar pizza’. Dat is niet hoe smaakbeleving werkt. Hoe geef je frietjes de smaak van pizza, Patatje Joppie of een van de vele andere smaken die je op het schap vindt? In deze allereerste aflevering van Proost! NRC culinair journalist en restaurantcriticus Joël Broekaert neemt je mee in de wereld van chips. Van een bezoek aan de frituurfabriek tot de theorie van smaak en aroma’s, de geheimen van een bakje chips worden onthuld. En er is een live proeverij. Proef je?

Tekst: Joël Broekaert
Presentatie: René Moerland
Concept en productie: Marjon Op de Woerd
Regie en montage: Elianne Meijer
Geluidsnabewerking en mastering: Arno Peeters
Eindredactie: Anne Moraal

Over NRC Cheers!

De beste feesten zijn die waar je mensen ontmoet die je wereld uitbreiden, waar gesprekken je grijpen en waar je verrijkt naar huis gaat – misschien in een lichte alcoholintoxicatie, maar vooral verbaasd, wijzer en enthousiast.

We zijn gedwongen afstand te bewaren en kunnen elkaar fysiek niet ontmoeten, dus brengen we onze columnisten en redacteuren gewoon via een koptelefoon naar je toe. Vanaf zaterdag 26 september elke dag een verhaal van Robbert Dijkgraaf, Ellen Deckwitz, Joël Broekaert, Marcel van Roosmalen, Arjen van Veelen, Beatrice de Graaf en Lotfi El Hamidi. Wees welkom bij Cheers!

Waar vind je de podcast?

NRC Proost! verschijnt een week lang elke dag. Zaterdag 26 september trappen we de zevendelige reeks af. Elke dag om 05.00 uur staat de nieuwe aflevering op onze website, in de app – waar je de podcast direct kunt beluisteren – en op verschillende podcastplatforms. U hoeft geen abonnee te zijn om naar de podcast te luisteren.

READ  Xbox is 20 jaar oud, en Microsoft viert dit met veel festiviteiten

Hoe abonneer je je op de podcast?

NRC-app: Als u iTunes of Spotify niet gebruikt, kunt u de podcast ook downloaden via de website of app NRC luister. Hier leest u hoe u onze app kunt downloaden.
Spotify: Via deze link kom je op de pagina van NRC Proost! Via ‘Opslaan in bibliotheek’ kun je de podcast volgen en offline beschikbaar maken.
iTunes: Via deze link kom je op de pagina van NRC Proost! terecht. Als je daar op ‘openen in iTunes’ klikt, kun je je daar abonneren op de podcast. Dan krijg je automatisch de nieuwe podcasts in de podcast-app. Door op de cloud te klikken, download je de podcast en hoef je deze niet te streamen.

Heb je vragen over de podcast? Vraag het onze Readers Desk!

More from Madison Garrett

De bèta-update van Outriders is nu beschikbaar om te downloaden

Eind februari verscheen een Outriders-demo in de PlayStation Store en onlangs maakte...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *