Het Indiase bedrijf Akshay Kumar van Bollywood lanceert een tactisch mobiel spel na het verbod op PUBG

NEW DELHI – Een Indiaas bedrijf gaat een battle royale mobiele videogame lanceren in samenwerking met Bollywood-ster Akshay Kumar, waarbij wordt geprofiteerd van de leegte die is ontstaan ​​door een verbod op het populaire PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) van het Chinese technologiebedrijf Tencent.

nCore Games, gevestigd in het Zuid-Indiase technische centrum Bengaluru, zal eind oktober de game “Fearless and United: Guards (FAU: G)” lanceren, vertelde medeoprichter van het bedrijf, Vishal Gondal, vrijdag aan Reuters.

“Dit spel was een paar maanden in de maak”, zei Gondal. “In feite is het eerste niveau van het spel gebaseerd op Galwan Valley.”

Bij botsingen in juni tussen Indiase en Chinese troepen langs een omstreden grensgebied in de Galwan-vallei, hoog in de Himalaya, kwamen 20 Indiase soldaten om het leven.

India heeft sindsdien Chinese technologiebedrijven, die de interneteconomie van India domineren, getroffen met opeenvolgende app-verboden. De laatste stap op woensdag verbood 118 voornamelijk Chinese apps, waaronder PUBG, waardoor Indiase gamers geschokt en boos waren.

nCore’s FAU: G, wat soldaat betekent, heeft tot doel Indiaas patriottisme aan te boren en 20% van de netto-inkomsten zal worden gegeven aan een door de staat gesteund vertrouwen dat de families van soldaten die tijdens hun dienst sterven, ondersteunt, zei Gondal.

Bollywood-acteur Akshay Kumar, de zoon van een legerofficier waarvan bekend is dat hij de zaak van Indiase soldaten steunt en de sleutel was bij het opzetten van het vertrouwen, hielp volgens Gondal ook met het concept van het spel.

“Hij (Kumar) kwam met de titel van het spel, FAU: G,” zei Gondal, eraan toevoegend dat hij verwachtte 200 miljoen gebruikers binnen een jaar te winnen.

READ  BSTC PRE DelEd 2021-toegangskaart vrijgegeven: downloadstappen

De lancering van FAU: G komt ook op een moment dat het anti-Chinese sentiment hoog is in India, met handelaren en ondernemers die de oproep van premier Narendra Modi voor een “atma-nirbhar” of zelfredzaam India herhalen.

Het eerste app-verbod in India in juni, dat TikTok, eigendom van ByteDance, verbood, leidde tot een toename van het gebruik van lokale apps voor het delen van video’s, waarbij zelfs mediabedrijf Zee Entertainment Enterprises zijn eigen app lanceerde.

(Rapportage door Sankalp Phartiyal; bewerking door Emelia Sithole-Matarise) (([email protected]; + 91-11-49548064;))

Written By
More from Vanessa Hale

Sommige Xbox-gebruikers komen regelmatig bugs / fouten tegen met hun consoles

Dit lijkt steeds vaker voor te komen bij sommige Xbox-gebruikers, en wat...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *