Het jonge team van NA Dota 2 bevindt zich in een matchfixing-schandaal dat in het echte leven misschien niet eens bestaat

Het jonge team van NA Dota 2 bevindt zich in een matchfixing-schandaal dat in het echte leven misschien niet eens bestaat

Amerikaanse Jones, veelbelovend Dota 2 Team uit Noord-Amerika, naar de tweede divisie van dota Pro Circuit op 25 mei na een worsteling door de Open Qualifier. De droom van de tweede divisie werd echter afgebroken omdat PGL, de organisator van de DPC, de Goons-selectie diskwalificeerde en hem verdenkt van betrokkenheid bij weddenschappen en matchfixing.

Goons werd onmiddellijk verwijderd uit de tweede klas en vervangen door een andere NA dota Lijst, GateKept, dat derde werd in de gesloten kwalificatie.

Goons-leden hebben geen officiële opmerkingen gemaakt over de beslissingen van PGL. Geruchten over de situatie begonnen echter onmiddellijk op Reddit op te duiken.

De Goons werden gediskwalificeerd voor Division Two vanwege een “grappige” screenshot met een bericht van Jose “esK” Coronel, volgens naar na dota fans. In de betreffende schermafbeelding vraagt ​​Kobey “Napkin” Eimers zogenaamd aan esK of de Goons games in de bovenste schijf van de play-offs hebben gegooid, waarop esK “ye” antwoordt.

Dit screenshot is door Napkin naar de PGL-organisatoren gestuurd en de organisator besloot de Goons te verwijderen en zei: “Ze hebben het letterlijk toegegeven.”

Ondanks de officiële verduidelijking, opvallende figuren binnen Narcotics Anonymous Dota 2 De samenleving, zoals Peter “ppd” Dager en Samuel “Sammyboy” Anderson, hebben de Goons verdedigd.

Zowel PPD als Sammyboy spraken hun ongeloof uit en noemden de beslissing “ondoordacht”. Ppd deelde zelfs de screenshot in kwestie, wat het “belangrijkste bewijs” was van PGL vs. Goons.

READ  Herfstmannen worstelen met ons in outfits met mysterieuze "unieke" eigenschappen

PGL-supervisor Aneko Merkki lijkt in het middelpunt van dit schandaal te staan, Volgens een andere opmerking van de gemeenschap. Eind april kreeg Mirko kritiek van tweevoudig TI-winnaar Sebastien “Seb” Debs, nadat de organisatoren Old G hadden uitgesloten van de schiftingswedstrijd omdat deze tegelijkertijd met de Grand Prix van Berlijn werd gehouden.

Verwant: Ceb ontploft PGL-functionarissen na het verwijderen van Old G’s “gedwongen” DPC

Op het moment van schrijven heeft PGL nog geen tweede opmerking over de kwestie gemaakt, maar nu de druk vanuit de gemeenschap toeneemt, kan de toezichthouder de komende dagen een vervolgverklaring afgeven.

Dot Esports heeft contact opgenomen met PGL en Goons voor officiële reacties.

Over de auteur

Gökhan Çakır

Contentstrateeg en hoofd van Fortnite bij Dot Esports. Gökhan Çakır studeerde in 2020 af als industrieel ingenieur en heeft sindsdien zijn analytische en strategische denkwijze op velerlei terreinen toegepast. Als natuurlijke gamer heeft hij zijn vaardigheden tot een professioneel niveau aangescherpt in Dota 2. Nadat hij Aegis of Champions in 2019 had laten vallen, begon Gökhan zijn carrière als schrijver, waarbij hij alles over gamen behandelde, terwijl hij in hart en nieren een levenslange pleitbezorger van de Ancients bleef.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *