Het nieuwe levelsysteem van World of Warcraft lost de grootste toetredingsdrempel op

In plaats van fancy, back-of-box-functies zoals een nieuwe klasse of race binnen World of Warcraft: Shadowlands, Blizzard richt zich op het vernieuwen van oude delen van het spel. Het meest voor de hand liggende voorbeeld hiervan is het nieuwe personage-aanpassingssysteem – momenteel beschikbaar in de Shadowlands pre-patch. Maar Blizzard is ook volledig vernieuwd World of Warcraft‘s oude levelsysteem, en het is een van de grootste gamechangers die we in jaren hebben gezien.

Voorafgaand aan de pre-patch, egaliseren Wereld van Warcraft kostte ervaren spelers 80 uur of meer, met nieuwe spelers die maanden duren om een ​​personage volledig te levelen van 1-120. Maar in de nieuwe pre-patch kostte het me minder dan 20.

Hoe nivellering is veranderd in World of Warcraft

Enkele van de nieuwe gezichten binnen World of Warcraft: Shadowlands
Afbeelding: Blizzard Entertainment

Invallen en kerkers zijn de hoogtepunten van World of Warcraft, en veel spelers zien nivellering als een belemmering voor de beste inhoud van het spel. Er is een reden waarom spelers zo snel mogelijk het maximale niveau willen bereiken.

Vóór Strijd om Azeroth, Besloot ik om een ​​nieuwe Lightforged Draenei Warrior door de level-ervaring te laten lopen. Tegen de tijd dat ik het maximale niveau bereikte, was mijn speeltijd voor dat personage 60 uur. Dat is 60 uur voor een ervaren speler met Heirloom-items die mijn ervaring hebben vergroot.

In de Shadowlands pre-patch veranderde Blizzard bijna alles aan dat proces. Ze hebben het huidige maximale niveau teruggebracht tot 50 – met het oplopend tot 60 wanneer Shadowlands druppels. En ze voegden een leservaring van een uur dat spelers van niveau 1-10 brengt. Voor niveaus 10-40 implementeerden ze een nieuwe tijdreiservaring die spelers ‘Chromietijd’ noemen. Spelers kiezen een uitbreiding die ze willen doorlopen, en Chromie the Time Gnome stuurt ze. Tegen de tijd dat ze klaar zijn met die ene uitbreidingsverhaallijn, zijn ze maximaal niveau en klaar voor Shadowlands.

Benieuwd naar dit nieuwe systeem, besloot ik het uit te proberen met een personage dat ik overweeg om erin te gaan werken Shadowlands: mijn Vulperan Shaman. Omdat ik een vrij te spelen race speel die niet beschikbaar is voor nieuwe spelers, moet ik de openingsreeks overslaan en op niveau 10 beginnen. Ik heb mijn Heirloom-uitrusting aangetrokken – waarvan de ervaringsbonus was verwijderd en nu alleen bonussen biedt zoals meer uitgeruste XP na het inloggen off of combat bonussen – en reisde naar de Nevels van Pandaria uitbreiding.

In minder dan een week ben ik door vier grote zones gegaan om mijn level-ervaring te voltooien. Ik heb al eerder door Pandaria gezocht, dus ik was bekend met de route. Maar ik pushte ook niet voor een snelle tijd. Eerder deze week bereikte ik level 50 op 18 uur gespeeld. Als je de tutorial van een uur toevoegt die ik heb overgeslagen en vervolgens een uur aftrekt voor AFK-tijd, blijf ik iets minder dan 20 uur over.

Toen ik klaar was, ontdekte ik dat ik een van de langzaamste van de moderne egalisatie-uitbreidingen, en overgeslagen op verschillende tijdbesparende maatregelen. Sommige spelers kunnen de trek nu in minder dan 10 uur voltooien, onder de juiste omstandigheden. Het is getransformeerd Wauw in een volstrekt redelijke tijdsverbinding en heeft de grootste toetredingsdrempel van de MMO verwijderd.

Nieuwe spelers binnenhalen in de Wauw vouwen

World of Warcraft: Shadowlands

Een van de nieuwe levelzones van World of Warcraft: Shadowlands
Afbeelding: Blizzard Entertainment

Ik hou van alle lessen in World of Warcraft, en ik heb van elke versie een bijna maximale versie. Ik ben een flagrante “Altaholic”, en ik heb in de loop van de jaren behoorlijk wat extra geld uitgegeven aan het kopen van personageboosts op het maximale niveau. Dit nieuwe nivelleringssysteem verandert dat voor mensen zoals ik. Als ik een nieuw personage wil nivelleren, kan ik ze helemaal opnieuw nivelleren in de tijd die nodig is om een ​​moderne singleplayer-ervaring te spelen. Het opent andere klassen voor oude spelers die nooit meer de moeite wilden nemen om door de ellendige nivelleringservaring te gaan.

Maar de echte zegen zijn hier voor nieuwe spelers. ik kwam om te World of Warcraft laat – aan het einde van Nevels van Pandaria in 2013. Maar ik had jaren geprobeerd om vrienden te overtuigen om met mij te spelen en een personage een level te geven. De enige reden waarom mijn groep begon te spelen, was vanwege een nu ter ziele gegane nivelleringsbonus genaamd verwijs-een-vriend, die de levelsnelheden drastisch verhoogde bij het spelen met echte vrienden. Zelfs met refer-a-friend was het een lange, ellendige klus.

Die toegangsbarrière van 80-120 uur was een ontmoedigende muur, waardoor spelers tientallen uren moesten opofferen voordat ze bij de ‘goede dingen’ kwamen. En hoewel de klim meestal loont, stoppen veel spelers voordat ze er zijn. Maar nu kan ik een vriend aanbevelen om te spelen World of Warcraft en weten dat ze een goede ervaring kunnen opdoen in de tijd die nodig is om de laatste af te werken God van de oorlog. Het is de meest welkome verandering die we in Blizzard in jaren hebben gezien, en het is een enorme zegen voor de Wauw veteranen en de Wauw nieuwsgierig.

READ  Waar te koop Xbox Series X: bekijk de nieuwste voorraad
More from Madison Garrett

Nintendo onthult nieuwe mijlpalen voor Switch Online en Nintendo-accounts

Nintendo’s jaarlijkse briefing van het bedrijfsbeleid vond deze week plaats op 16...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *