Het overbrengen van de Witcher Remake naar Unreal Engine 5 zal geweldig zijn voor de nieuwe saga

CD Projekt Red heeft onlangs aangekondigd dat het in ontwikkeling is The Witcher-remakesamen met de start van een geheel nieuw epos voor de serie, dat zal beginnen met een voorlopige titel Witcher 4. Beide games zijn ontwikkeld in Unreal Engine 5, waar CD Projekt afstand neemt van zijn eigen Red Engine en in plaats daarvan in lijn is met de veelgebruikte Epic Games-technologie. Dit zou geweldig zijn voor beide games over de hele linie.

Het komt erop neer dat CD Projekt Red er duidelijk van overtuigd is dat het verplaatsen van Unreal Engine 5 zal leiden tot betere games en betere ontwikkeling. “Het was de verschuiving naar open wereldondersteuning die onze aandacht trok naar Unreal Engine 5”, zei CTO Paweł Zawodny eerder dit jaar, terwijl technisch directeur Jakub Knapik eraan toevoegde dat “Unreal al door veel teams in de wereld wordt gebruikt, en veel Who Views in Tool Design”.

Unreal Engine 5 zou CDPR beter moeten maken in wat het al doet, en worstelt met de ontwikkeling en eerste release van Cyberpunk 2077 (toegegeven, dit is de afgelopen jaren aanzienlijk verschoven) zal waarschijnlijk ook een rol spelen in die transformatie.

Hoewel The Witcher Remake niet is ontwikkeld door CDPR, wordt het beheerd door collega-Poolse studio Fool’s Theory, die heeft geholpen bij het ontwikkelen van The Witcher 2 en 3. CDPR zegt dat het “volledig creatief toezicht biedt” op het project, dus het is niet zoals The Witcher 4 en deze remake zal volledig gescheiden entiteiten zijn.

Ik kan de overgang naar Unreal Engine 5 gemakkelijk zien, wat hier bij beide games helpt, vooral gezien het feit dat CDPR enigszins betrokken zal zijn bij de remake. Kan ik de exacte vorm bevestigen die deze potentiële hulp zal aannemen? Absoluut niet, maar mijn punt is dat ik denk dat er overeenkomsten kunnen zijn tussen The Witcher 4 en The Witcher Remake, simpelweg omdat de manier waarop het ene team leert de Unreal Engine 5 te gebruiken, het andere alleen maar kan helpen.

READ  Turnip Boy pleegt belastingontduiking, wendt zich tot de computer en draait zich in april om

Het valt nog te bezien hoe The Witcher Remake het origineel uit 2007 opnieuw zal uitvinden en updaten, maar het is niet realistisch om aan te nemen dat een deel van de manier waarop The Fool’s Theory The Witcher veranderde, zou kunnen worden opgenomen in The Witcher 4 en vice versa. Betekent dit dat we het sneller zullen krijgen dan we verwachten, of zullen beide games ongelooflijk vergelijkbaar zijn? Ik weet het niet om eerlijk te zijn, ik ben alleen geïnteresseerd om te zien hoe beide games tegelijkertijd in dezelfde engine worden ontwikkeld en de functies, het oplossen van problemen en de algehele kwaliteit van elk spel beïnvloeden.

Het is duidelijk dat CDPR de technologie gebruikt in Unreal Engine 5 zozeer vertrouwt dat het synergieën wil bereiken bij het ontwikkelen van Witcher-games.

In feite komt dit ook voort uit de Cyberpunk-franchise, en ik denk dat het benadrukt hoe aantrekkelijk CDPR is om geen lanceringspositie te hebben in de buurt van het debacle van Cyberpunk 2077. Hoewel de Phantom Liberty-uitbreiding nog steeds de Red Engine gebruikt, het laatste project om doe dit met het vervolg uit 2077, Codenamed Project Orion, het is ook geport naar Unreal Engine 5.

Deze wijdverbreide acceptatie van de Unreal Engine 5 is zeker een kostbare zet, wat nog eens extra versterkt hoeveel CDPR vertrouwen heeft in de technologie en hoe dit van invloed kan zijn op de games die de studio in de toekomst maakt.

Ik denk dat de opmerkingen van Zawodny over Unreal Engine 5 en wat CDPR specifiek kan bieden, van een soort zijn open wereld spellen Hij maakt duidelijk waarom dit zo’n belangrijke stap is, niet alleen voor de projecten van de studio, maar ook voor zijn publieke imago. “Dit opent een nieuw hoofdstuk voor ons, omdat we echt willen zien hoe onze ervaring met het bouwen van open-wereldgames wordt gecombineerd met alle technische kracht van Epic.”

READ  Epic Games Store krijgt volgende week prestaties

Wat er vanaf nu ook met CD Projekt Red gebeurt, ik hoop echt dat de overstap naar Unreal Engine 5 uiteindelijk vruchten zal afwerpen.

Written By
More from Max Mcgee
Roguebook, een nieuw spel van Richard Garfield van Magic The Gathering, wordt begin juni gelanceerd
Het nieuwste project Roguebook van Richard Garfield, de roguelike game op het...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *