Het verlies van de Blackhawks in de verlenging tegen de Stars breidde hun verliesreeks uit naar 10 wedstrijden

DALLAS – Het NHL-seizoen 2021 voor sans-fans lijkt ineens lang geleden, maar dit weekend markeert een korte terugkeer voor een van de meest plausibele eigenaardigheden van het jaar.

De Blackhawks verloren in de verlenging met 5-4 tegen de Stars op vrijdag, waarmee ze een unieke set van twee wedstrijden begonnen in Dallas en hun verliesreeks uitbreidden naar 10 wedstrijden op rij. Zondag brengen zij de All-Star Game weer terug naar het American Airlines Center.

Buiten het pandemische seizoen, toen honkbalseries van twee of drie wedstrijden in elke stad de norm waren, was dit de eerste keer dat de Hawks sinds januari 2007 in St. Louis back-to-back wegwedstrijden op dezelfde locatie speelden.

Blijkt dat de eerste stop een achtbaan was. The Hawks scoorden de eerste twee doelpunten, de Stars reageerden met vier opeenvolgende doelpunten, en de Hawks wisten de wedstrijd in evenwicht te brengen – wat overeenkwam met een laat powerplay-doelpunt van Tyler Johnson – en de Stars wonnen met nog 7,9 seconden te gaan in verlengingen in de lage klasse. -belangrijkste evenement toen Rob Hintz een hattrick voltooide.

“Als we kunnen spelen zoals we deden in de derde periode en het begin van de eerste helft, kijk je in deze competitie vaak naar twee punten”, zei coach Luke Richardson.

“We hebben gevochten, dus dat deel was goed”, zei Johnson. Maar onze structuur en discipline kunnen iets beter zijn. We hebben veel vreemde impulsen opgegeven.

Op gezondheidsgebied kreeg Nikita Zaitsev een late kras als gevolg van ziekte. Hij werd vervangen door Louis Crevier. Taylor Radish vertrok ook met een onderlichaamsblessure na slechts twee periodes in de eerste periode.

READ  Het verhaal van de Rookie Eagles voor de eerste wedstrijd van het voorseizoen

Ondertussen had Jared Tinordi een zware avond en maakte fouten die leidden tot drie doelpunten voor de Stars. Nadat hij vroeg in de derde periode in verlegenheid werd gebracht door Wyatt Johnston, zat hij de rest van de wedstrijd op de bank.

Verbeter de confrontatie

The Hawks zullen waarschijnlijk niet in de buurt komen van het breken van het record voor het slechtste teamfaceoffpercentage dit seizoen, zoals al vroeg in het seizoen werd gevreesd.

Het record aller tijden is 44,1 procent, behaald door de Lightning in 1997-98, en de Hawks waren vrijdag al verbeterd tot 45,9 procent, wat niet eens het slechtste in de competitie dit seizoen is – de Wild houdt die titel op 45,3 procent. procent. .

Connor Bedard is langzaam verbeterd – hij kwam vrijdag binnen met 41,6% – maar Jason Dickinson is de grootste reden dat ze buiten het lelijke bereik vallen, aangezien hij vrijdag met 50,6% binnenkwam in zijn laatste 24 wedstrijden.

Vrijdag was geen speciale dag voor de Hawks, aangezien ze als team slechts 25 van hun 66 gelijke spelen wonnen. Dickinson, die op elk ander gebied geweldig was, sloeg 2-uit-12 terwijl Bedard 2-uit-13 sloeg.