Het zou heel leuk zijn als meer JRPG’s pc-poorten krijgen zoals Ys IX: Monstrum Nox

De laatste keer dat een recente Ys-game op pc werd uitgebracht, was om verschillende redenen moeilijk aan te bevelen. Ja VIII: Lacrimosa uit Dana Het is een geweldige RPG, maar de originele westerse release was niet eenvoudig. Niet alleen was de originele Engelse lokalisatie berucht, zo erg zelfs dat de president van NIS America zich ervoor moest verontschuldigen (en het is sindsdien aangepakt), maar de pc-poort van het spel had aanvankelijk problemen, zelfs na verschillende vertragingen. Pas toen Peter “Durante” Thoman en zijn bedrijf PH3 begin 2020 werden ingehuurd om de pc-poort te repareren, kan ik nu aanbevelen om de game op pc te kopen met weinig tot geen reservering.

Gelukkig in ja negendeVoor het geval dat ik recht vooruit kan springen om gewoon te zeggen: pc-poort voor Ys IX: Monster Nox Super goed. Het is niet perfect. Er zijn enkele vervelende problemen waarvan we hopen dat ze in patches worden opgelost, maar behalve dat in het algemeen, ja negendeDe pc-poort is in veel betere staat vrijgegeven. Dit is grotendeels te wijten aan het feit dat PH3 is gecontracteerd om deze game deze keer helemaal opnieuw te porten, en net als bij andere recente Falcom-games op pc, hebben ze geweldig werk geleverd.

Voor een volledige indruk van de game kun je Josh’s recensie van de PlayStation 4-release eerder dit jaar bekijken.

Ys IX: Monstrum Nox computerconfiguratie-opties

Ys-IX_PC-Config_01.png

Ys-IX_PC-Config_02.png

ja negendeConfiguratie-opties voor . Zeer vergelijkbaar met die beschikbaar zijn in de nieuwe bijgewerkte versie van je achtste op de computer. De game ondersteunt volledig toetsenbord-/muisbediening, uiterst nauwkeurige beeldverhoudingen, een resolutie tot 8K, bemonsteringsopties, framesnelheden tot 144Hz en nog veel meer.

Ik heb Durante gemaakt Geplaatst op Steam voor Ys IX: Monstrum Nox, die meer ingaat op de functies van de poort, evenals enkele technische details met betrekking tot prestatie-optimalisatie voor items zoals sleepafstand en geheugentoewijzing. Hoofden van pc-apparatuur moeten zeker zijn schrijven controleren om wiet te krijgen over het soort overwegingen dat voor een poort als deze is gemaakt. Durante gaat bijvoorbeeld in op hoe de game oorspronkelijk niet was gebouwd om met 60 fps-framerate op consoles te werken, maar met behulp van bètatesters 120/144Hz-frames kon bereiken.

READ  India's gaming livestream en esports-platform Loco werken samen met Logitech G om een ​​pc-toernooi te organiseren

Andere opties zijn onder meer verschillende schaduwaanpassingen: dynamische schaduwen, schaduwprecisie, schaduwfiltering en omgevingsschaduwen. Er zijn ook opties die kunnen worden aangepast voor de tekenafstand en de dichtheid van het gebladerte, evenals het gezichtsveld, die allemaal een enorme impact op het spel kunnen hebben, gezien enkele van de grote open gebieden die verkend kunnen worden. Er is ook een optie voor anti-aliasing, hoewel deze gewoon aan of uit kan worden gezet. Ik weet niet zeker waarom recente Y-games maar één schakelknop hebben in plaats van meer opties zoals Koude stalen rijstroken poorten, maar als je het spel in HD speelt met AA ingeschakeld, zijn rafels helemaal geen probleem.

Ik vond een behoorlijke hoeveelheid schermscheuren toen VSync was uitgeschakeld, wat vooral duidelijk is in veel van de bakstenen muurtexturen van de game, dus misschien wil je ervoor zorgen dat je het omdraait.

advertenties. Blijf scrollen voor meer

Ys-IX-Monstrum-Nox_PC-Screenshot_44.png

Gelukkig, in tegenstelling tot je achtsteDe originele pc-versie, Ys IX, liep bijna foutloos op mijn systeem. de spellen Minimale en aanbevolen specificaties Bijna identiek aan de bijgewerkte poort van port Ja VIII: Lacrimosa uit Dana, Naast Koud stalen rijstroken III En de ten vierde. Dus als je deze games op pc speelt, heb je waarschijnlijk een goed idee hoe je je game moet spelen. Er moet echter worden opgemerkt dat Ys IX nogal wat open gebieden heeft in vergelijking met die adressen, wat misschien meer belastend is voor uw systeem. Het is vermeldenswaard dat er een demo beschikbaar is op Steam, dus als je het niet zeker weet, kun je het echt proberen om een ​​idee te krijgen van hoe het in jouw geval presteert.

READ  Stargate SG-1 roept op tot een nieuw avontuur met "Timekeepers" pc-strategievideogame

Een ding over PH3-poorten dat niet kan worden overschat, is hoe elke configuratie-optie de speler niet alleen vertelt wat hij doet, maar ook hoe instellingen de prestaties kunnen beïnvloeden en hoe ernstig deze is voor de GPU of CPU van het systeem. Nu pc-games steeds populairder worden, zelfs als u weet hoe u een pc moet bouwen en bekend bent met de uwe, zal niet iedereen dezelfde ervaring hebben om uit te zoeken wat HBAO+ ambient shading precies is of hoe het uw prestaties kan beïnvloeden in verhouding tot hoe het uw prestaties beïnvloedt. het uiterlijk van een spel. Het is dus erg handig om spelers te helpen bij het instellen van de juiste opties voor hun systeem.

Ys-IX-Monstrum-Nox_PC-Screenshot_08.png

Soms was ghosting in scènes het enige opvallende probleem dat ik had met de computerpoort.

Gedurende de 45 uur dat ik de game speelde, kwam ik een opvallend probleem tegen met de pc-poort: een incidentele anomalie met schaduwen wanneer het personagemodel zich dicht bij de camera in een filmscène bevond. Zoals te zien is in de afbeelding hierboven, leek de schaduw op het gezicht en de omgeving van het personage te ver weg of overdreven, wat zeker niet het geval is op de consoleversie.

De verschillende schaduwinstellingen van de poort zijn maximaal ingesteld en er zijn waarschijnlijk maar een paar onderbrekingen in de game waar dit misschien niet het gewenste effect heeft, waarschijnlijk vanwege de posities van de personagemodellen ten opzichte van de omgeving in vergelijking met de gameplay. Dit gebeurde 3 of meer keer tijdens het spel, maar het werkt duidelijk niet zo perfect als bedoeld in deze gevallen. Hopelijk worden deze paar problemen opgelost in patches, maar verder heb ik niet veel problemen gehad met de schaduwinstellingen van de game. De game is al bijgewerkt sinds het begin van de vorige versie, dus de kans bestaat dat dit schaduwprobleem geen probleem meer is.

READ  Phasmophobia-ontwikkelaar plaagt vrijdag met een mysterieuze update

Naast dat ene probleem, speel je door ja negende Op mijn pc was het gemakkelijk in te stellen en uit te voeren. Het is een beetje zoals frisse lucht, vooral nadat je uit de vreemd slechte pc-poorten komt voor games zoals NieR Replicant, en zelfs de PS1-poort van mana legende Op de een of andere manier slaagt hij erin om heel hard te worstelen bij het spelen op moderne computers.

We hebben verschillende screenshots van 4k max-instellingen in de galerij opgenomen voor degenen die willen zien hoe de game eruitziet en werkt op een high-end pc.

Ys IX: Monstrum Nox 4K-screenshots voor pc

Ys-IX-Monstrum-Nox_PC-Screenshot_01.pngYs-IX-Monstrum-Nox_PC-Screenshot_02.pngYs-IX-Monstrum-Nox_PC-Screenshot_03.pngYs-IX-Monstrum-Nox_PC-Screenshot_04.pngYs-IX-Monstrum-Nox_PC-Screenshot_05.pngYs-IX-Monstrum-Nox_PC-Screenshot_06.pngYs-IX-Monstrum-Nox_PC-Screenshot_07.pngYs-IX-Monstrum-Nox_PC-Screenshot_08.pngYs-IX-Monstrum-Nox_PC-Screenshot_09.pngYs-IX-Monstrum-Nox_PC-Screenshot_10.pngYs-IX-Monstrum-Nox_PC-Screenshot_11.pngYs-IX-Monstrum-Nox_PC-Screenshot_12.pngYs-IX-Monstrum-Nox_PC-Screenshot_13.pngYs-IX-Monstrum-Nox_PC-Screenshot_14.pngYs-IX-Monstrum-Nox_PC-Screenshot_15.pngYs-IX-Monstrum-Nox_PC-Screenshot_16.pngYs-IX-Monstrum-Nox_PC-Screenshot_17.pngYs-IX-Monstrum-Nox_PC-Screenshot_18.pngYs-IX-Monstrum-Nox_PC-Screenshot_19.pngYs-IX-Monstrum-Nox_PC-Screenshot_20.pngYs-IX-Monstrum-Nox_PC-Screenshot_21.pngYs-IX-Monstrum-Nox_PC-Screenshot_22.pngYs-IX-Monstrum-Nox_PC-Screenshot_23.pngYs-IX-Monstrum-Nox_PC-Screenshot_24.pngYs-IX-Monstrum-Nox_PC-Screenshot_25.pngYs-IX-Monstrum-Nox_PC-Screenshot_26.pngYs-IX-Monstrum-Nox_PC-Screenshot_27.pngYs-IX-Monstrum-Nox_PC-Screenshot_28.pngYs-IX-Monstrum-Nox_PC-Screenshot_29.pngYs-IX-Monstrum-Nox_PC-Screenshot_30.pngYs-IX-Monstrum-Nox_PC-Screenshot_31.pngYs-IX-Monstrum-Nox_PC-Screenshot_32.pngYs-IX-Monstrum-Nox_PC-Screenshot_33.pngYs-IX-Monstrum-Nox_PC-Screenshot_34.pngYs-IX-Monstrum-Nox_PC-Screenshot_35.pngYs-IX-Monstrum-Nox_PC-Screenshot_36.pngYs-IX-Monstrum-Nox_PC-Screenshot_38.pngYs-IX-Monstrum-Nox_PC-Screenshot_39.pngYs-IX-Monstrum-Nox_PC-Screenshot_40.pngYs-IX-Monstrum-Nox_PC-Screenshot_41.pngYs-IX-Monstrum-Nox_PC-Screenshot_42.pngYs-IX-Monstrum-Nox_PC-Screenshot_43.pngYs-IX-Monstrum-Nox_PC-Screenshot_44.png

Written By
More from Max Mcgee
Metroid Prime is afgebeeld in Doom Drive, maar het is een nachtmerrie – het is braaksel
De hoofdontwikkelaar van Vomitoreum zegt dat het “geïnspireerd is door Metroid Prime...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *