Hidden Deep is een Metroidvania-horrorspel geïnspireerd door buitenaardse wezens

De eerste helft van de Metroidvania-portmanteau bevat al veel hints naar de Aliens-franchise en een subtiele horrorsfeer, maar de aankomende indiegame Hidden Deep wil veel verder gaan in de richting van angsten. Hidden Deep combineert verkenning in Metroidvania-stijl met een meer opvallende sandbox-game en ziet eruit als een game om naar te kijken voordat het later deze maand op Steam Early Access wordt gelanceerd.

Hidden Deep wordt beschreven als “een 2D-actie- en verkenningsthriller sci-fi die zich afspeelt in een onderzoeks- en mijnbouwfaciliteit meer dan een mijl onder de oceaanbodem.” Nadat een groep onderzoekers is verdwenen terwijl ze een vreemd fenomeen onderzoeken, werken jullie samen om te ontdekken wat er is gebeurd. Je kunt je teamleden rechtstreeks besturen om te verkennen in traditionele 2D-platformstijl, of ze opdrachten geven zodat je meerdere doelen tegelijk kunt bereiken.

Er is een verhaalgestuurde verhaalmodus met aangepaste niveaus, evenals een uitdagingsmodus waarin je willekeurige niveaus kunt spelen, in je eentje of in een coöpmodus. Ontwikkelaar Cogwheel Software is van plan om deze lokale coöp-functies online te zetten in de loop van Early Access, terwijl het verhaal wordt uitgebreid en functies zoals een level-editor worden toegevoegd.

Hidden Deep wordt op 24 januari gelanceerd op Steam. Vroege toegang zal naar verwachting zes tot acht maanden duren.

Voor meer horrorspellen kun je deze link volgen.

READ  Meer geremasterde GTA Trilogy-info lekken inclusief GTA V-besturingselementen
Written By
More from Max Mcgee
Word een structurele accountant in dit spreadsheetspel
In de wereld van videogames zijn sommigen van ons erg blij om...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *