Razer’s Cyberpunk Zephyr Mask gebruikt geen Grade A N95-filters

Afbeelding van een persoon die Razer's Zephyr-masker draagt, gedeeltelijk verlicht om wat blauw, groen en violet te tonen.

Het klinkt misschien cool, maar het Zephyr-masker beschermt je eigenlijk niet tegen het coronavirus.
afbeelding: Scanner

Dus deze waakhonden-Skaja, Cyberpunk 2077 film– Maskers van computerfabrikant Razer gebruiken niet echt N95-filters zoals eerder gepromoot, volgens Bijgewerkte marketing van het bedrijf.

verschillende poorten van hen Engadget En de randMerk op dat het bedrijf elke verwijzing naar “N95-filters” van de productpagina’s van beide heeft verwijderd Zephyr $ 100 Hij kondigde onlangs de Zephyr Pro-maskers aan. Toen kwam de verwijdering Tech YouTuber Naomi Wu Hij publiceerde niet alleen zijn demontage van de Zephyr in november 2021, maar hij brak ook in op Razer om te promoten wat Wu omschreef als een “frauduleus product”.

N95 is een bestand certificaat Uitgegeven door het Amerikaanse National Institute for Occupational Safety and Health (NIOSH), moeten ademhalingstoestellen ten minste 95% van de deeltjes in de lucht filteren. Deze vereiste geldt voor het hele product, niet alleen voor de filters. Dit is de reden waarom geen van de Razer-maskers verschijnt NIOSH goedgekeurde lijst Klasse N95 stoffiltermaskers.

Wu’s gedetailleerde analyse van hoe effectief het Zephyr-masker je kan beschermen tegen het coronavirus, zijn talloze varianten en vele andere ziekten, is intrigerend. Wu hekelde het product als “nutteloos” en beschuldigde Razer van “misleidende marketing”, vooral omdat het masker geen haalbare vervanging is voor originele persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM).

We hebben contact opgenomen met Razer voor commentaar en zullen updaten als we iets horen.

Van zijn kant heeft Razer Ze koos ervoor om haar marketingmateriaal bij te werken Voor Zephyr tijdens het zuiveren van de uitdrukking “N95-grade filters” van: Website productpagina. Het bedrijf zegt nu dat het masker van $ 100 “geen N95-masker / masker” is en “niet bedoeld is voor gebruik in medische of klinische omgevingen.”

Natuurlijk, het klinkt misschien cool, alsof je in de cyberpunk-toekomst leeft die je altijd al wilde hebben met een masker dat oplicht en al die jazz. Maar het beschermt je niet tegen het belangrijkste: een ziekte die je letterlijk kan doden.

READ  Apple's 2021 iPad mini krijgt een enorm nieuw ontwerp
Written By
More from Lesley Curry
Brieven – The New York Times
U zult waarschijnlijk de onderwerpitems in willekeurige volgorde tegenkomen en oplossen –...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *