Hier kun je de update downloaden

Hier kun je de update downloaden

Je hebt er even op moeten wachten, maar eindelijk is het zover. iPadOS 16 is nu beschikbaar om te downloaden voor de iPad. We vertellen je welke apparaten worden ondersteund en hoe je de update installeert.

Lees verder na de aankondiging.

iPadOS 16: nu beschikbaar

De grote iPad-update van het jaar is eindelijk hier. Een keer iOS 16 Eind vorige maand kunnen Apple tablets nu eindelijk geüpdatet worden. Zoals je weet krijgt iOS ook een update naar iOS 16.1. Maar maak je geen zorgen, je iPad loopt ineens geen enkele release meer achter. Stiekem is de iPad-update versie 16.1, maar Apple sloeg iPadOS 16.0 over en ging rechtstreeks naar iPadOS 16.1.

iPadOS 16 downloaden en installeren

Het is heel eenvoudig om de nieuwe iPad-update te downloaden en te installeren. Volg de volgende stappen

  1. Zorg ervoor dat de batterij van je iPad voor minimaal 50 procent is opgeladen, of sluit hem aan op een oplader;
  2. Ga naar de app Instellingen en tik op “Algemeen”;
  3. Kies “Software-update” en volg de stappen op het scherm.

Ook kan het zijn dat updates niet direct zichtbaar zijn of erg traag worden gedownload. Telkens wanneer Apple een grote software-update uitbrengt, proberen veel gebruikers tegelijkertijd de nieuwe versie te downloaden. Niet iedereen krijgt de update vaak tegelijk en soms zit er even tussen.

Zie je de update niet meteen? Wacht dan even en probeer het na een half uur nog eens. Soms is het ook handig om je iPad een keer opnieuw op te starten. Controleer ook of uw iPad de update ontvangt (snel lezen) anders is het niet mogelijk om iPadOS 16 te downloaden.

READ  De witte verenring?
iPads 16 weer-app

Top 3 nieuwe functies in iPadOS 16

De iPadOS 16-update heeft natuurlijk een aantal geweldige nieuwe features voor de iPad. Dit zijn respectievelijk de belangrijkste.

1. Stagemanager

Misschien wel de belangrijkste nieuwe feature in iPadOS 16 is de Stage Manager. Hierdoor kunt u meerdere applicaties tegelijkertijd in hun eigen vensters weergeven. Handig als je vaak met meerdere applicaties tegelijk werkt en regelmatig moet wisselen.

Oorspronkelijk was de functie alleen beschikbaar voor iPads met een M1- of M2-chip. Ze kunnen maximaal acht applicaties tegelijkertijd uitvoeren. Apple heeft tijdens de bèta meer iPad-ondersteuning voor Stage Manager toegevoegd.

Dit zijn de 11-inch iPad Pro 1e generatie (2018), 11-inch iPad Pro 2e generatie (2020), 12,9-inch iPad Pro 3e generatie (2018) en 12,9-inch iPad Pro 4e generatie (2020). . Deze vier modellen hebben een kleine beperking met Stage Manager: ze ondersteunen maximaal vier applicaties tegelijk.

Stagemanager op de iPad mini

2. Weer-app

Je dacht misschien al heel lang dat je iPad de Weer-app had, maar niets is minder waar. Op de iPad In iPadOS 15 en eerder heb je alleen de Weer-widget. Als je daarop klikt, opent er een website waar je de weersvoorspelling kunt zien.

In iPadOS 16 verandert dit en krijgt je iPad na het downloaden van de update ook een echte, geïntegreerde Weer-app. De app is ontworpen voor het grotere scherm van de iPad en reageert veel sneller dan het openen van een website.

3. Verschillende iOS 16-functies: Photo Freeze

iPadOS 16 brengt ook veel functies van iOS 16 naar de tablet (maar niet alle). Een van de leukste functies van de iPad is het maken van een sticker van je foto. De app Foto’s herkent automatisch het onderwerp op een foto en maakt een op zichzelf staande foto. U kunt de functie op de volgende manier gebruiken.

  1. open een van je foto’s in de Foto’s-app;
  2. Houd uw vinger een minuut op het onderwerp en laat dan los;
  3. Klik op Kopiëren of Delen om de sticker te delen (als je deze optie niet krijgt, probeer dan een andere).

Deze iPads kunnen worden overgezet naar iPadOS

Helaas is iPadOS 16 niet op alle iPads beschikbaar. Onderstaande modellen kunnen iPadOS 16 downloaden en installeren:

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan bij ons aan Dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast een bestand gratis iphone-app En houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer nieuws van Apple!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *