Hier leest u hoe u uw digitale kiezer-ID downloadt

Eind februari 2021 maakte de verkiezingscommissie van India het tijdschema bekend voor de algemene verkiezingen in 2021 voor staatswetgevers voor vier staten (Assam, Kerala, Tamil Nadu en West-Bengalen) en één vakbondsgebied (Puducherry).

De Indiase verkiezingscommissie heeft aangekondigd dat de verkiezingen voor de Puducherry Association op 6 april 2021 in één fase zullen plaatsvinden.

Stemmen worden geteld op 2 mei 2021.

Maar om daadwerkelijk uw stem uit te brengen, moet u over een goed legitimatiebewijs beschikken. Hoewel het mogelijk is om te stemmen, zelfs als u geen EPIC (Voter Identity Card) heeft, moet uw naam op de kiezerslijst staan. Als er geen fysieke kopie van uw kiezerskaart is, downloadt u een digitale kopie door in te loggen op het officiële overheidsportaal. Hier is wat u moet doen.

1. Log in op voterportal.eci.gov.in of nvsp.in/Account/Login​ Als je nog geen account hebt, maak deze dan aan met je gsm-nummer of e-mail-ID.

2. Log in en klik op de optie om e-EPIC te downloaden.

Als u geen kiezerskaart (digitaal of anderszins) heeft, hoeft u zich geen zorgen te maken. U kunt nog steeds stemmen, zolang uw naam al op de kieslijst staat. Houd er rekening mee dat het gefotografeerde kiezersbriefje mogelijk niet wordt geaccepteerd als een afzonderlijk stemidentificatiedocument.

Het korte antwoord is ja. De Indiase kiescommissie staat toe dat meerdere alternatieve identiteitskaarten worden gebruikt om de stembus te betreden.

READ  SLU vervolgt zaterdag 11-game roadtrip bij UAB
Written By
More from Eda Greene

Fallout 4 hielp UFC-vechter Angela Hill haar haters te overwinnen

Ontsnappen in een RPG-spel Leuk vinden Fallout 4 kan buitengewoon therapeutisch zijn....
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *