Hoe de Epic Games Store de levensduur van de laptopbatterij kan verkorten

Naarmate de laptopprestaties in de loop van de tijd verbeteren, zult u wellicht blij zijn te ontdekken dat de pc die u exclusief voor Excel- en Zoom-oproepen heeft gereserveerd, nu ook als gaming-pc kan functioneren. Maar pas op: als u een game store-app zoals de Epic Games Store open laat, kan de batterijduur van uw laptop drastisch toenemen.

Overweeg Intel’s laatste aankondiging van Tiger Lake H35. De nieuwe CPU’s creëren en voeden een klasse ultramobiele laptops die dagelijks gebruik maken van kantoortoepassingen en zoom-oproepen Destiny 2 Van heroverwegen nacht. Het probleem is dat als je een game hebt gekocht via bijvoorbeeld de Epic Game Store, de EGS-app actief moet zijn tijdens het spelen van de game. De app blijft actief, zelfs nadat het spel is afgelopen. Zoals we hebben ontdekt, laat je de Store-app gewoon op zijn plaats als je dat bent Nee Games kunnen de levensduur van de batterij met wel 20 procent verkorten, waardoor de levensduur van de laptop wordt verkort door wisselstroom te gebruiken.

Wat we vonden, leek specifiek te zijn voor de Epic Games Store en Intel’s Tiger Lake-platform, hoewel de tijd die nodig was voor onze verlopen batterijtests en de apparatuur die tot onze beschikking stond, onze tests beperkte. We kunnen zeggen dat de batterij toesloeg dat het Tiger Lake-platform dat ik in samenwerking met de Epic Games Store probeerde, niet significant uitbreidde tot Steam, en dat we het niet massaal konden reproduceren op een laptop die werd aangedreven door AMD’s Ryzen-processor.

Mark Hatchman / PCWorld

Meestal zijn deze taakbalkpictogrammen verborgen op de taakbalk van Windows 10 en zijn ze gemakkelijk te vergeten. Wat we wilden weten, was of de Epic Games Store, zelfs als deze verborgen was, de oorzaak was van de lage batterijduur. ze was.

Hoe is dit allemaal?

Onze bevinding was een bijproduct van het testen van de Microsoft Surface Pro 7+ tablet, die intern een “Tiger Lake” Intel Core processor-klasse tablet gebruikt. Wie speelt er op een tablet? Goede vraag. Naarmate de processor- en GPU-prestaties toenemen, zijn steeds meer platforms gemengde productiviteits- en gaming-apparaten. Tablets zijn slechts een extreem voorbeeld.

Gezien de ongelooflijke sprong in grafische prestaties van Intel’s nieuwe Iris Xe GPU, wilden we de mogelijkheden ervan in een paar games testen. Maar tijdens het testen kwamen we een vreemde anomalie tegen: onze batterijlevensduur-tests leverden geen consistente resultaten op.

Voor de duidelijkheid, dat is eerste Twee resultaten waren consistent. Traditioneel gebruikt PCWorld een schokkerige videotest, waarbij we een video keer op keer herhalen totdat de batterij leeg is. In het geval van Surface Pro 7+ leverden de eerste twee tests consistente resultaten op; En de derde deed het niet.

Dus we renden weer. En een ander. Ten slotte duurt het uren om te voltooien. Een beetje nerveus op dit punt, hebben we de computer gereset – en uiteindelijk leverde onze batterijtest een resultaat op dat consistent was met onze eerdere resultaten.

Wat is er veranderd? Geen van onze standaarden, of zelfs games, draaien op de achtergrond wanneer ze niet in gebruik zijn. Maar de Epic Games Store, de service die we gebruikten om onze games te downloaden en de service die nodig was om die games uit te voeren, was altijd verborgen in de taakbalk. Kan het een verschil maken? Zoals we ontdekten, ja.

READ  De gratis Xbox Games with Gold voor november 2020 zijn aangekondigd
More from Madison Garrett

Gartner: CyberArk is de leider in Privileged Access Management

CyberArk is de leider in Privileged Access Management-toepassingen. Dat meldt onderzoeksbureau Gartner...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *