Hoe de iPhone te ontgrendelen met Apple Watch wanneer u een masker draagt

Dit artikel bespreekt een nieuwe bèta-optie in iOS waarmee je een bestand kunt openen IPhone Face ID en Apple Watch zijn aan elkaar gekoppeld, zelfs als u een gezichtsmasker draagt. Lees verder om erachter te komen hoe het werkt.


Apple introduceerde Face ID in november 2017 met de lancering van ‌iPhone‌ X, waarmee gebruikers een eenvoudigere manier hebben om hun smartphones te ontgrendelen met traditionele vingerafdrukherkenning.

Na het nu veel voorkomende gebruik van gezichtsmaskers is de biometrische functie van Apple uitgeschakeld, waardoor veel gebruikers hun toegangscode moeten invoeren om hun apparaten op openbare plaatsen te ontgrendelen.

Gelukkig heeft Apple op deze verandering in ons dagelijks leven gereageerd door een nieuwe functie te introduceren waarmee het dragen van iPhone‌-gebruikers die een Apple Watch dragen, hun smartphones kunnen ontgrendelen via Face ID via een gedeeltelijke gezichtsscan, wanneer ze een masker dragen.

Het proces is vergelijkbaar met hoe het werkt wanneer u uw Mac ontgrendelt met een Apple Watch. Wanneer ontgrendeling plaatsvindt, ontvangt de gebruiker een haptische beltoon en een melding op zijn Apple Watch om hem te laten weten dat de ontgrendelingsactie is geslaagd. Houd er echter rekening mee dat u uw Apple Watch alleen kunt gebruiken om uw iPhone‌ te ontgrendelen wanneer u een masker draagt ​​- hij kan niet worden gebruikt voor authenticatie. Apple Pay of App Winkel Aankopen.

Voordat u van de nieuwe functie kunt profiteren, moet u ervoor zorgen dat u de ontwikkelaarsbèta of de openbare bèta van iOS 14.5 en watchOS 7.4 gebruikt. U hebt de iPhone‌- en Apple Watch-profielen nodig van Apple bètatestsiteNadat u ze hebt geïnstalleerd, kunt u op de iPhone updaten door naar Instellingen -> Algemeen -> Software-update. Om Apple Watch bij te werken, installeert u iOS 14.5 en voert u vervolgens het Kijk maar Tik op de iPhone‌ op mijn horloge Tab onder aan het scherm en selecteer Algemeen -> Software-update.

READ  Microsoft Teams kampt met storingen, vooral aan de westkust

Wat je nodig zult hebben

  • IPhone‌ X of nieuwer met Face ID
  • Apple Watch Series 3 of hoger
  • iOS 14.5 of hoger geïnstalleerd op ‌iPhone‌
  • watchOS 7.4 of hoger geïnstalleerd op Apple Watch

Updates voor iOS 14.5 en watchOS 7.4 zijn momenteel beschikbaar voor zowel openbare bètatesters als ontwikkelaars, met een openbare release die dit voorjaar wordt verwacht.

Hoe u iPhone-ontgrendeling instelt met Apple Watch

  1. Voer de … uit Instellingen De applicatie op ‌iPhone‌.
  2. Bepaling Face ID en toegangscode.
  3. Voer uw iPhone‌-toegangscode in.
  4. Scrol omlaag naar het gedeelte met de naam “Ontgrendelen met Apple Watch” en zet de schakelaar naast Apple Watch Naar groene bedrijfsmodus. (Als de optie grijs is, moet u de watchOS-versie op uw Apple Watch bijwerken.)
    Instellingen

Hoe de iPhone te ontgrendelen met Apple Watch

Als u Apple Watch wilt gebruiken om een ​​iPhone‌ te ontgrendelen, moet uw horloge in de buurt zijn, om uw pols, ontgrendeld en beveiligd zijn met een toegangscode. Als u nog geen toegangscode heeft ingesteld, voert u het Kijk maar Selecteer in de applicatie op ‌iPhone‌ Toegangscode -> Schakel toegangscode in, Voer vervolgens de toegangscode in die u wilt gebruiken (u moet dit twee keer doen om te bevestigen.)

Kijk maar


De eerste keer dat u een iPhone‌ probeert te ontgrendelen met uw Apple Watch terwijl u een masker draagt, zal iPhone‌ u vragen uw toegangscode in te voeren. Als je dat eenmaal hebt gedaan, zullen alle volgende pogingen om de iPhone‌ te ontgrendelen na het dragen van een masker snel en soepel verlopen, waarbij elke succesvolle ontgrendeling vergezeld gaat van een korte zoemtoon op je pols. U moet uw wachtwoord opnieuw invoeren als u uw horloge elke dag verwijdert en de eerste keer dat u het instelt.

READ  Valheim lijkt de grootste lancering ooit op Steam te hebben voor een survivalgame
Written By
More from Lesley Curry

Android 11 – The Ars Technica Review

Google Android 11 is eindelijk gearriveerd na een langdurig bètaproces dat ongeveer...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *