Hoe een Xbox-controller op een PS4 aan te sluiten

Hoe een Xbox-controller op een PS4 aan te sluiten

Xbox- en PlayStation-gameconsoles zijn populaire keuzes voor gamers over de hele wereld. Sommige gamers geven misschien de voorkeur aan het gevoel en de lay-out van een Xbox-controller wanneer ze op PS4 spelen. Gelukkig is het mogelijk om met behulp van extra hard- en software een Xbox-console aan te sluiten op een PS4. Hier zijn de stappen om een ​​Xbox-controller op een PS4 aan te sluiten:

1. Controleer de compatibiliteit van de controller: zorg ervoor dat je Xbox-controller compatibel is met PS4. De Xbox One-controller is compatibel, terwijl de oudere Xbox 360-consoles dat niet zijn.

2. Koop de CronusMax Plus-adapter: je hebt de CronusMax Plus-adapter nodig om je Xbox-console op je PS4 aan te sluiten. Deze adapter fungeert als een brug tussen de Xbox-console en de PS4-console, waardoor ze effectief kunnen communiceren.

3. Installatieproces: Sluit de CronusMax Plus-adapter aan op je PS4 met een USB-kabel. De USB-poort van de adapter moet worden aangesloten op de USB-poort van de PS4.

4. Sluit uw Xbox-console aan: Sluit uw Xbox-console aan op de CronusMax Plus-adapter met behulp van een micro-USB-kabel. De USB-poort van de adapter moet worden aangesloten op de USB-poort van de Xbox-console.

5. Installeer de benodigde software: Ga naar de CronusMax-website en download de Cronus Pro-software. Installeer het op uw computer en volg de instructies op het scherm om het in te stellen.

6. Firmware-update: verbind de CronusMax Plus-adapter met uw computer met een micro-USB-kabel. Open Cronus Pro en update indien nodig de adapterfirmware naar de nieuwste versie.

7. Configureer de console-instellingen: Nadat de firmware is bijgewerkt, kunt u de console-instellingen volgens uw voorkeuren configureren met behulp van de Cronus Pro-software. U kunt knoppen toewijzen, gevoeligheden aanpassen en andere aspecten van uw Xbox-console aanpassen.

READ  Xbox viert de aankoop van Bethesda met 'Unique Paintings'

8. Sluit de CronusMax aan op de PS4: Koppel de CronusMax-adapter los van de computer en sluit deze opnieuw aan op de PS4-console met behulp van de USB-kabel.

9. Geniet van je Xbox-console op PS4: je Xbox-console is nu verbonden met je PS4, zodat je kunt genieten van games met je favoriete console-ontwerp.

Het aansluiten van een Xbox-controller op een PS4 maakt de garantie van beide apparaten niet ongeldig. Je kunt meerdere Xbox-consoles op je PS4 aansluiten met meerdere CronusMax Plus-adapters. De CronusMax Plus-adapter ondersteunt zowel bekabelde als draadloze verbindingen, zodat je draadloze Xbox-controllers op je PS4 kunt aansluiten. Voor dit proces is geen internetverbinding vereist. Je kunt ook een Xbox Elite-controller op je PS4 aansluiten met de CronusMax Plus-adapter, en de meeste functies van de Xbox-controller werken op PS4. Het is mogelijk om een ​​PlayStation VR-headset en een headset met een Xbox-controller op de PS4 aan te sluiten. Het aansluiten van een Xbox-controller op een PS4 heeft geen invloed op de spelprestaties.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *