PS5-ontwerper Mark Cerny Nerds is uit over de nieuwe Dolby Atmos-toevoeging

PS5-ontwerper Mark Cerny Nerds is uit over de nieuwe Dolby Atmos-toevoeging
Foto: Duwplein

PS5-hoofdingenieur Mark Cerny heeft een openhartig bericht gestuurd naar de techneuten Digitale gieterij, waarin precies wordt uitgelegd hoe Dolby Atmos werkt met de aankomende firmware-update van het systeem. Fans hadden vanaf de eerste dag gehoopt op ondersteuning voor surround sound-functionaliteit, maar Sony bevestigde in plaats daarvan zijn eigen Tempest Audio-engine. Maar volgens de maker van Marble Madness zal dat niet veel veranderen als het gaat om de audio-architectuur van de console.

“Tot de laatste update leverde de Tempest-engine informatie in Ambisonic-kanalen aan hoofdtelefoons, stereo-tv-luidsprekers en 5.1- en 71-audio-instellingen”, legde hij uit. Nu is 7.1.4 geïntroduceerd, met zijn vier luidsprekers, maar er verandert eigenlijk niets aan de algehele presentatiestrategie van Tempest: de 36 kanalen van Ambisonic bevatten geluid dat uit alle richtingen komt, inclusief de bovenkant van de speler.

Hij voegde eraan toe: “Het is waar dat gameteams niet hebben kunnen testen met deze luidsprekeropstellingen, maar de ondersteuning zou redelijk automatisch moeten zijn en de audiogegevens die nodig zijn voor de game zijn al in Ambisonic-vorm. Vanaf nu is er ruimte voor verbetering. zoals geluidsontwerpers kunnen controleren op de hoogste kwaliteit.” ook voor geluid in luidsprekerinstellingen 7.1.4.”

Met andere woorden, het Tempest-geluidssysteem zendt het geluid daadwerkelijk uit in 3D-ruimte, en vervolgens wordt die informatie eenvoudig toegewezen aan het Dolby Atmos-formaat, wanneer de gebruiker over de vereiste hardware beschikt. In de toekomst zullen de audio-engineeringteams hun mixen waarschijnlijk testen in 7.1.4-luidsprekerinstellingen om de beste kwaliteit te krijgen, maar de overgang zou redelijk automatisch moeten zijn, zelfs in games die zijn geprogrammeerd vóór de firmware-update.

READ  Indiase soldaten heffen de vlag in J & K's Gurez. Cue kippenvel

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *