Hoe Georgia Tech van plan is om 4 games in 7 dagen uit te voeren

“Ja, het is moeilijk”, zei Clemson-coach Brad Brownell toen hij maandag informeerde over de omvang van de op handen zijnde uitdaging voor de technologie.

Eind januari, zei hij, speelden de Tigers drie wedstrijden in zeven dagen: “Onze mannen waren moe. Het is duidelijk dat (coach) Josh (Pastener) zijn team kent, maar, wauw, dat is moeilijk.”

Taylor en teamcoach Richard Stewart zullen deze week een belangrijke rol spelen bij het helpen herstellen en herstellen, om spelers weer in de best mogelijke fysieke conditie op het veld te krijgen.

‘Ik ben voor alles afhankelijk van hen,’ zei Pastener. “Ze maken een groot deel uit van wat we doen voor ons programma, ons team.”

Spelers hebben een aantal inwisseltools tot hun beschikking. Uitrekbare wastafels en koelere bassins kunnen pijn verminderen. Hydratatie vervangt verloren lichaamsvloeistoffen als gevolg van zweten. Twee andere veelgebruikte hulpmiddelen zijn de schuimroller – een schuimroller met hoge intensiteit die over pijnlijke spieren wordt gerold om de bloedstroom te stimuleren en strakke spieren te ontspannen – en het massagegeweer, een apparaat ter grootte van een föhn dat gebruikmaakt van vibrerende uitbarstingen van druk om spieren te pijnigen of aan te spannen.

Jordan Asher, doelman / aanvaller Jordan Asher, zei: “Er is een enorme vraag naar Coach Taylor omdat veel mensen gewoon overreden en gaan liggen en proberen de dubbele behandeling van hem te krijgen na de training.”

Taylor zal ongetwijfeld ook de nadruk leggen op voeding en slaap. Meer dan acht uur slaap is ideaal, maar hij realiseerde zich dat schoolvereisten en nachtelijke spelletjes dit mogelijk beperken.

READ  Ratchet & Clank: Rift Apart beschikt bij lancering over 60 fps ray tracing-modus

‘Het is weer consistent’, zei hij. “Als je me vertelt dat je maar 6 en een half uur kunt hebben vanwege de les of wat het ook mag zijn, zorg er dan voor dat je dat doet.”

Taylor houdt ook de inspanningen van spelers bij met technologie die hun hartslag en bewegingsgegevens registreert, zoals afgelegde afstand, snelheid en versnelling. Taylor gebruikt deze informatie om aanbevelingen te doen aan Pastner over het al dan niet beperken van het team of sommige spelers in de praktijk. Taylor en Bastner kunnen bijvoorbeeld overeenkomen om doelman Michael Defoe op een hoed van twee mijl te zetten om te trainen en hem uit te schakelen zodra hij dat merkteken raakt.

Met verschillende methoden om te helpen bij het herstel, is het aan elke speler om erachter te komen wie de beste is.

Het is echt veelzijdig, zei Taylor, en daarom moeten er meerdere manieren zijn om het aan te pakken.

Devoe geeft bijvoorbeeld de voorkeur aan een apparaat met mouwen die over de benen glijden als een paar dij-schoenen die veerluchtdruk uitoefenen.

Ik weet niet eens hoe ik het moet uitleggen, zei Defoe, maar ze zijn er echt goed in.

De spelers die het nodige werk doen, zullen deze week kritisch zijn. Maak opties beschikbaar, iets anders dat spelers kunnen gebruiken. Als jassen Virginia lastig vallen, kan de adrenalinestoot het moeilijk maken om in slaap te vallen. Maar als u dit doet, wordt uw kostbare bedtijd verkort en worden uw Clemson-voorbereidingen belemmerd.

“Het is een soort creatie van die professionele mentaliteit”, zei Taylor. “Ik sprak gisteravond met coach Pastener, en als er een test voor is, voor de jongens die zeggen prof te willen worden, spelen ze vier wedstrijden in zeven dagen.”

READ  Ohio State football vs. Rutgers: Game Time Decisions voor Buckeyes 'nachtwedstrijd tegen Scarlet Knights

Pastener profiteerde daar maandag een beetje van tijdens de training. Asher zei dat hij spelersvideo’s liet zien van Kobe Bryant en Tom Brady die spraken over het belang van behandeling en herstel en hoe vermoeidheid een mentaliteit is.

‘Je mag niet klagen dat je benen een beetje pijn doen,’ zei Usher. ‘Je mag niet klagen over vermoeidheid. Je moet naar buiten en meedoen.’

Het is niet ongekend om in zo’n korte periode zoveel games te spelen. Het komt bijvoorbeeld vaak voor bij vakantietoernooien. Toen de ploeg vorig seizoen naar Hawaï ging, speelden ze drie wedstrijden in vier dagen. Het verschil is echter dat alle acht teams van Diamond Head Classic volgens hetzelfde schema werkten.

Tech zal teams spelen die grote voordelen hebben op het gebied van comfort en voorbereiding. Wanneer Tech Clemson confronteert, zal hij binnen zes dagen niet tegen de Tigers spelen. Pete zal over acht dagen niet spelen, dankzij het uitstel van de wedstrijd van woensdag. Boston College speelt zaterdag voordat hij dinsdag tegen Jackets speelt, een wedstrijd die kan worden overgedragen naar woensdag.

Ondanks de moeilijkheid die inherent was aan de uitdaging voor de jassen, wilde Taylor niet dat spelers uit het oog zouden verliezen dat dit leuk moest zijn.

“We lopen een heel belangrijke weekronde tegen zeer belangrijke tegenstanders”, zei hij. “En dus, dit is waar we allemaal voor moeten leven.”

More from Madison Garrett

Uw bericht op tv tijdens de top van 2000? Download de NPO Radio 2 app

door Madison Jarrett Hoogste 2000 waarschuwingen Tijdens de Summit 2000 vind je...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *