Hoe lang kunnen slechte bedrijven blijven bestaan?

Duurzame ontwikkelingsdoelen. De meeste mensen hebben er wel eens van gehoord, maar wanneer stellen we het verplicht om bij te dragen? 17 procent van de wereldbevolking leeft nog steeds van minder dan een dollar per dag omdat bedrijven onvoldoende betalen. Maar armoede is slechts een van de problemen. We moeten hard werken.

Hoe lang kunnen slechte bedrijven blijven bestaan?

Tegenwoordig is Marga Hoek te gast bij Werkprofessor, Marga is een wereldwijde thought leader op het gebied van duurzame bedrijfsvoering. Ze was CEO van verschillende grote beursgenoteerde bedrijven en schreef het wereldwijd bekroonde boek: The Trillion Dollar Shift.

Verandering afdwingen

Onze systemen zijn momenteel zo ontworpen dat niet-duurzame bedrijven een voordeel hebben. Als we dit veranderen en de regelgeving aanpassen, kunnen we tussen de 45 en 80 procent van de bedrijven dwingen om te veranderen. Marga beschrijft in de podcast waarom deze overgang komt en hoe deze gaat gebeuren.

De transitie is al gaande

Unilever heeft onderzocht dat duurzame bedrijven op dit moment significant sneller groeien dan niet-duurzame bedrijven. Daar ligt volgens Marga een grote kans. Je kunt nu echt een business case schrijven voor een duurzaam bedrijf.

Marga geeft een aantal heel concrete tips, maar je kunt beginnen met het downloaden van een app voor duurzame ontwikkeling om in te lezen (zie getoonde opmerkingen). Er zijn tal van doelen en indicatoren die u in zeer kleine stappen kunnen helpen om een ​​duurzaam doel te bereiken. U hoeft het niet allemaal zelf te bedenken.

Links

Meer over Marga Hoek vind je hier.

Het wereldwijd bekroonde boek The Trillion Dollar Shift vind je hier.

Dit zijn de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling

Apps die je activeren om aan de slag te gaan met de duurzame ontwikkelingsdoelen vind je hier.

Wilt u weten hoe goed u het al doet met uw bedrijf of wilt u certificeren wat u al doet? Word een B Corp!

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen? Of wil je weten hoe Wendy het ervaren heeft om een ​​gecertificeerd B Corp te worden met haar bedrijf VIE People? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via [email protected]

READ  macOS Big Sur 11.2 beta nu beschikbaar voor ontwikkelaars
More from Madison Garrett

Deelname aan Xbox Series X, PS5 en pc

Er is geen tekort aan WO II-spellen en er is vanaf vandaag...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *