Hoe torrents te downloaden van Terminal op Mac

Hoe torrents te downloaden van Terminal op Mac

Het downloaden van torrents met de Terminal-app van je Mac lijkt misschien omslachtig, maar er is minstens één goede reden waarom de opdrachtregel zinvol is voor deze specifieke taak: efficiëntie. Het downloaden van torrents via Terminal gebruikt veel minder systeembronnen dan traditionele GUI-gebaseerde torrent-clients, wat geweldig is, aangezien torrent-downloads lang kunnen duren. Deze tutorial laat zien hoe je aan de slag kunt!

adviesBen je nog steeds bekend met torrenting? Bekijk onze keuzes voor de vijf beste BitTorrent-clients voor macOS.

Installeer Transmission CLI op Mac

Om torrents van Terminal te downloaden, heb je de juiste tool nodig. We gebruiken de “Transmission CLI”, een versie van de opdrachtregelinterface (CLI) van intrekkeneen populaire platformonafhankelijke torrent-client.

Het installatieproces is eenvoudig als u de Homebrew-pakketbeheerder al op uw Mac hebt geïnstalleerd. Als je Homebrew nog niet hebt geïnstalleerd, bekijk dan onze uitgebreide handleiding over hoe je het aan de slag kunt krijgen. Nadat Homebrew is geïnstalleerd, volgt u deze stappen:

Start de Terminal-toepassing, typ de volgende opdracht:

brew install transmission-cli

Goed om te weten: Transmission CLI werkt native op Intel en Apple silicium-gebaseerde Macs, en Homebrew installeert automatisch de juiste versie.

Gebruik en configureer de CLI-transmissie

Nu u de Transmission CLI op uw Mac hebt geïnstalleerd, is het tijd om deze te starten. Als u een torrent-client probeert uit te voeren door in te voeren transmission-cli In Terminal zal het gewoon een lijst met alle beschikbare opties uitvoeren. Om een ​​torrent-download te starten met de Transmission CLI, voert u de volgende opdracht in Terminal in:

transmission-cli <path/to/file|url|magnet>
  1. vervangen <path/to/file|url|magnet> pad naar je torrent-bestand, torrent-URL of magneetlink.
Cli-overdracht downloaden
  1. Deze opdracht instrueert de Transmission CLI om te beginnen met het downloaden van het geselecteerde torrent-bestand uit de momenteel actieve map en de gedownloade gegevens op dezelfde locatie op te slaan. Merk op dat er geen schuine streep naar voren staat aan het begin van het pad. Als je torrent-bestand zich ergens anders bevindt, kun je het absolute pad opgeven:
transmission-cli Downloads/Linux/ubuntu-23.04-desktop-amd64.torrent

adviesHaal meer uit het potentieel van uw Mac met onze lijst met de beste gratis software voor uw Mac.

READ  Download Microsoft MS-101 PDF-dumps snel - Beloofd succes

Wijzig de downloadlocatie

U kunt ook de gewenste downloadlocatie opgeven met een bestand -w of --download-dir keuze. Bijvoorbeeld om een ​​torrent-bestand te downloaden en op te slaan in uw map Documenten. Gebruik de volgende opdracht:

transmission-cli -w ~/Documents/ Downloads/Linux/ubuntu-23.04-desktop-amd64.torrent

Snelheidsregeling downloaden en uploaden

Gebruik de om de maximale downloadsnelheid in te stellen -d of --downlimit gevolgd door de gewenste snelheid in kilobytes per seconde (kB/s). Om bijvoorbeeld de downloadsnelheid te beperken tot 500 kb/s, is de opdracht als volgt:

transmission-cli -d 500 -w ~/Documents/ Downloads/Linux/ubuntu-23.04-desktop-amd64.torrent

Gebruik op dezelfde manier om een ​​maximale uploadsnelheid in te stellen de -u of --uplimit keuze. Om bijvoorbeeld uw uploadsnelheid in te stellen op 100 KB/s, typt u:

transmission-cli -u 100 -w ~/Documents/ Downloads/Linux/ubuntu-23.04-desktop-amd64.torrent

Goed om te weten: Heeft u toegang nodig tot oude applicaties? Ontdek hoe u 32-bits Linux op een Mac installeert.

Veel Gestelde Vragen

Is torrenting legaal?

Het downloaden van torrents zelf is legaal. Torrenting is gewoon een manier om bestanden te verspreiden onder grote groepen mensen. Legaliteit wordt echter een punt van zorg wanneer je auteursrechtelijk beschermd materiaal torrent zonder toestemming van de eigenaar.

Zijn terminale torrent-clients sneller?

Terminal-torrent-clients zijn niet inherent sneller in het downloaden van bestanden dan GUI-torrent-clients, maar ze gebruiken wel minder systeembronnen, wat in sommige scenario’s de downloadsnelheid kan verbeteren.

Kan ik de transmissie op afstand bedienen?

Afbeelding tegoed: pixels. Alle screenshots door David Morelo.

David Morello
David Morello

David Morelo is een professionele schrijver van technologie-inhoud, die alles behandelt, van consumentenproducten tot opkomende technologieën en hun toepassing in de hele branche. Zijn interesse in technologie begon al op jonge leeftijd en is in de loop der jaren sterker geworden.

Abonneer op onze nieuwsbrief!

Onze nieuwste lessen rechtstreeks in je inbox

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *