Hoe u de iOS 17-bèta nu op uw iPhone kunt downloaden

Hoe u de iOS 17-bèta nu op uw iPhone kunt downloaden

Zoals verwacht heeft Apple officieel iOS 17 uitgebracht op WWDC 2023. De volgende grote release van het iPhone OS bevat een aantal opwindende nieuwe functies, van verbeteringen aan telefoongesprekken en FaceTime tot de nieuwe Journal-app.

De definitieve versie van iOS 17 komt naar verwachting pas in september aan, maar zoals gewoonlijk stelt Apple nu de eerste previews voor ontwikkelaars beschikbaar om ontwikkelaars een voorsprong te geven bij het gebruiksklaar maken van hun apps zodra iOS 17 officieel in de herfst landt. Als de afgelopen jaren een indicatie zijn, zullen we ergens in juli ook een openbare bèta zien aankomen, meestal samen met de derde of vierde bèta voor ontwikkelaars.

Traditioneel waren Apple Developer Editions alleen beschikbaar voor leden die het Apple Developer Program van $ 99 per jaar betaalden. Het bedrijf lijkt dit jaar echter van eigenaar te zijn veranderd, waardoor de iOS 17 Developer Beta beschikbaar is voor iedereen met een Apple ID – er lijkt geen andere registratie vereist te zijn om toegang te krijgen tot de ontwikkelaarsbèta.

Dit zal waarschijnlijk het geval zijn zodra de openbare bèta’s over een paar weken arriveren. In het verleden moest je je Apple ID kiezen in het Apple Beta Software Program, hoewel dat voornamelijk was om het vereiste bètaprofiel te downloaden. Sinds iOS 16.4 een paar weken geleden arriveerde, is het verkrijgen van de nieuwste bèta echter net zo eenvoudig als het omdraaien van een schakelaar in de app Instellingen.

Jesse Hollington/Digitale trends

Maak een back-up van uw iPhone

Als je een vroege ontwikkelaarsbèta van iOS 17 op je primaire apparaat gaat installeren, moet je eerst zorgen voor een goede back-up van je iPhone. Het is een goed idee om een ​​back-up te maken voordat u een grote iOS-upgrade installeert, maar het zou dwaas zijn om geen back-up te maken voordat u de eerste of tweede ontwikkelaarsbèta installeert. Onthoud dat Apple alleen van plan is dat ontwikkelaars het gebruiken op testapparaten waarop niets belangrijks staat.

Het is ook belangrijk op te merken dat een iPhone met iOS-bèta niet wordt gedekt door de garantie van Apple. Als u problemen ondervindt met uw iPhone, zelfs als deze niet bètagerelateerd zijn, moet u deze herstellen naar de nieuwste openbare iOS-versie voordat u deze binnenbrengt of opstuurt voor reparatie. Hiervoor moet je je iPhone in een zo goed als nieuwe staat herstellen, dus je moet ervoor zorgen dat je een back-up hebt voor het geval dat.

U kunt instructies vinden over hoe u dit kunt doen in ons artikel op Hoe maak je een back-up van je iPhone.

We raden u ten zeerste aan een extra back-up op uw Mac of pc te maken voor het geval u terug moet naar de openbare versie van iOS 16. U kunt een back-up die is gemaakt van een nieuwere versie van iOS niet terugzetten naar een iPhone met een oudere versie, en iOS maakt elke 24 uur automatisch een back-up van uw iPhone naar iCloud. Alleen de drie meest recente iCloud-back-ups worden bewaard, dus het duurt niet lang voordat je iOS 16-back-up uit de weg is. Als je een back-up op je computer maakt, weet je zeker dat je een back-up hebt waarop je kunt terugvallen voor het geval je ooit iOS 16 moet herstellen. Hoewel dat weken kan duren, is het nog steeds beter dan opnieuw beginnen met een schone lei.

Jesse Hollington/Digitale trends

Schakel iOS 17 beta in en installeer het op uw iPhone

Dit jaar heeft Apple de bètaversie van iOS 17 enorm vergemakkelijkt voor zowel ontwikkelaars als openbare bètatesters. Voorbij zijn de dagen dat je bètaconfiguratieprofielen moest zoeken en installeren om je iPhone te vertellen waar je bèta’s kunt krijgen.

In plaats daarvan biedt elke iPhone met iOS 16.4 of hoger de juiste bèta-opties. Het is een veel eenvoudiger proces, maar het nadeel is dat je iPhone minimaal iOS 16.4 nodig heeft om aan de slag te gaan; Er is geen manier om rechtstreeks naar de iOS 17-bèta te springen vanuit oudere builds.

Ga als volgt te werk om iOS-bètadownloads op uw iPhone in te schakelen:

Stap 1: open de instellingen app op je iPhone.

Stap 2: Hij kiest algemeen.

Stap 3: Hij kiest systeem update.

De vierde stap: Hij kiest bèta-updates. Merk op dat dit alleen verschijnt als uw iPhone herkent dat uw Apple ID deel uitmaakt van een bètaprogramma.

Het volgende scherm toont een lijst met proefversies waarvoor uw Apple ID in aanmerking komt om te downloaden. Je ziet hier zowel de ontwikkelaarsbèta als de openbare bèta als je voor beide programma’s bent ingeschreven.

Vijfde stap: Hij kiest iOS 17 beta-ontwikkelaar.

Zesde stap: Hij kiest achter vanuit de linkerbovenhoek. U wordt teruggebracht naar het hoofdscherm van Software-update en de iOS 17 Developer-bèta verschijnt na een seconde of twee.

Jesse Hollington/Digitale trends


Zevende stap: Hij kiest Download en installeer Om te beginnen met het installeren van de iOS 17-bèta.

Het kan een uur of langer duren om de bètaversie van iOS 17 op uw iPhone te downloaden, voor te bereiden en te installeren. Zodra dit proces is voltooid, wordt uw iPhone opnieuw opgestart en wordt u door de gebruikelijke reeks welkomst- en installatieschermen geleid.

De iOS 17-bèta-instelling voor ontwikkelaars blijft ingeschakeld in Software-update, dus je bent op de goede weg voor toekomstige iOS 17-bèta-updates wanneer deze beschikbaar komen. Kom er maar op terug systeem update Om te controleren op de nieuwste bèta’s en deze te downloaden wanneer deze beschikbaar zijn.

Je kunt ook een bestand wisselen bèta-updates aanpassen systeem update naar op Als u geen toekomstige bèta-updates van iOS 17 meer wilt ontvangen. Hiermee wordt je iPhone niet teruggezet naar iOS 16 – je moet je iPhone wissen en herstellen vanaf een Mac of pc als je dat wilt – maar het laat je achter met elke iOS 17-bèta die momenteel is geïnstalleerd, met Skip future updates totdat de definitieve release in de herfst arriveert. Aangezien toekomstige bèta’s over het algemeen dingen verbeteren, raden we aan ze niet uit te schakelen, tenzij een toekomstige bèta een serieus probleem veroorzaakt en u deze build wilt overslaan.

Aanbevelingen van de redactie
READ  Discord-fout "Niet-ondersteunde indeling" verschijnt op gedownloade video's

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *