Is privacy de nieuwste luxe?

Is privacy de nieuwste luxe?

Tegenwoordig kan privacy echt als een luxe worden beschouwd. Dankzij internet is er steeds meer informatie te vinden, maar wordt er ook steeds meer informatie over ons opgeslagen. Er is een overweldigende hoeveelheid informatie beschikbaar, waardoor de beperkte vindbaarheid de afgelopen jaren nog urgenter is geworden. Bent u ook op zoek naar meer privacy? Dan hebben we hier wat tips voor je!

Koop een VPN

Om je privacy online te verbeteren, raden we je aan om eerst een VPN te gebruiken. VPN biedt je een aantal voordelen op het gebied van privacy, bijvoorbeeld het verborgen IP-adres. Als gevolg hiervan kunnen websites uw locatie niet zien en kunnen ze geen informatie over u opslaan.

Wanneer u een website bezoekt, de zgn biscuit Kleine pakketjes die informatie over jou opslaan. Denk hierbij aan uw locatie, sitebezoek en duur van het bezoek. Dit bevat:

  • Voorkeuren van bezoekers
  • Informatie over deze bezoekers
  • Leg eerdere activiteiten op de site vast

Als je een VPN gebruikt, kan geen enkele website deze cookies opslaan. Als gevolg hiervan kunnen er geen persoonlijke gegevens over u worden opgeslagen, zodat u kunt profiteren van goedkopere vliegtickets, hotels of autoverhuur. Andere voordelen van een VPN zijn:

  1. De mogelijkheid om overal ter wereld te reizen stroom;
  1. websites scannen op malware en virussen;
  1. Snellere internetverbinding bij online spelen.

Een ander e-mailadres

Daarnaast raden we u aan een ander e-mailadres aan te maken waarop uw persoonlijke gegevens worden verborgen. Het ene e-mailadres kun je bijvoorbeeld gebruiken om e-mails te versturen en te ontvangen die echt nodig zijn, terwijl je het andere e-mailadres bijvoorbeeld kunt gebruiken om advertenties, acties of spam te ontvangen. Op deze manier wordt er geen informatie verzameld over uw persoonlijke e-mailadres.

READ  Windows 11: het wijzigen van de standaardbrowser wordt minder ingewikkeld

U kunt dit bijvoorbeeld ook doen via uw persoonlijke accounts op sociale netwerken. Het beste advies is natuurlijk om deze accounts volledig te verwijderen als je niet wilt dat er informatie wordt verzameld, maar je kunt er ook voor kiezen om je persoonlijke e-mailadres niet te gebruiken. Dit e-mailadres wordt vaak gebruikt om advertenties te versturen.

Gegevens delen met apps

Bij het downloaden van apps krijg je vaak enkele standaardvragen, bijvoorbeeld of je je gegevens wilt delen met de app. In veel gevallen kiezen gebruikers ervoor om snel op deze meldingen te klikken en met alles akkoord te gaan. Dit is naar onze mening echter niet altijd verstandig voor u Deel gegevens.

Dit heeft twee verschillende redenen. Ten eerste omdat mensen die apps downloaden vaak niet beseffen waarvoor ze zich aanmelden. Ze stemmen er gewoon mee in om te vragen of de gegevens mogen worden gedeeld, zonder de voorwaarden te lezen.

Daarnaast wordt er vaak data gedeeld met apps die ze eigenlijk helemaal niet nodig hebben. Zo heeft Google Maps natuurlijk je locatie nodig om te beginnen met routeren, een route te kiezen of gewoon om te weten waar je bent. Er zijn echter ook games die vaak om je locatie vragen, terwijl ze die eigenlijk nergens voor nodig hebben.

Let dus goed op wat de apps vragen. Als u wilt zien welke gegevens uw huidige apps gebruiken, kunt u dit doen door naar Instellingen op uw iPhone of Android-telefoon te gaan. Hier kunt u ook aangeven welke gegevens gedeeld mogen worden.

Kortom, privacy is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Met een VPN kunt u voorkomen dat gegevens worden bijgehouden, terwijl een ander e-mailadres en het zorgvuldig lezen van de algemene voorwaarden van de app ervoor kunnen zorgen dat uw gegevens met anderen worden gedeeld. We raden je daarom aan om de applicaties die al op je telefoon staan ​​eens nader te bekijken.

READ  Download hier het uitgewerkte plan voor de GLB in Veenkoloniën

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *