Hoe u uw eigen analoge telefoonnetwerk kunt bouwen

Hoe u uw eigen analoge telefoonnetwerk kunt bouwen

Analoge telefoons zijn tegenwoordig misschien bijna achterhaald, maar na meer dan een eeuw de mensheid te hebben gediend, zullen ze zeer waarschijnlijk zo nu en dan in lades of op zolder opduiken. Als je er een paar in de buurt hebt en je denkt dat het leuk zou zijn om ze aan te sluiten en je eigen lokale telefoonsysteem op te zetten, bekijk dit dan eens [Gadget Reboot]laatste werk. zijn videoserie laat zien Alle stappen voor het creëren van een volledig functioneel bekabeld telefoonsysteem.

Het is natuurlijk niet moeilijk om telefooncentrales te vinden die bedoeld zijn voor thuis of voor kleinzakelijk gebruik [Gadget Reboot] Hij besloot dat het interessant zou zijn om zijn eigen systeem vanaf de grond af te ontwerpen. Gebruik allereerst kant-en-klare abonneelijninterfacecircuits (SLIC’s) om de juiste spanningen, stromen en impedanties te implementeren voor het bedienen van analoge telefoons. Vervolgens voegde hij een DTMF-decoderchip toe om de telefoon een nummer te laten kiezen, en koppelde hij beide systemen aan de ESP8266 die het hele systeem aanstuurt. Het implementeert de verschillende statussen van opnemen, bellen, overgaan en ophangen, en genereert ook de bijbehorende audiosignalen.

Het systeem wordt interessanter gemaakt door een multi-centrale mapping te implementeren, net als bij grootschalige telefoonsystemen: wanneer een nummer wordt gebeld dat is aangesloten op een andere centrale, moet er een verbinding worden gemaakt tussen twee centrales om de verbinding tot stand te brengen. Grootschalige systemen gebruiken echter aangepaste protocollen zoals SS7 [Gadget Reboot] Houd het liever eenvoudig en gebruik RS-485-communicatie. De twee elektronische zenders controleren elkaars status en als alles goed is, verbindt het relais de twee lijnen en is het circuit rond.

READ  Tasty Steve en James Chen onthuld als commentatoren voor Street Fighter 6

Het huidige systeem is een wirwar van draden, maar het werkt, en [Gadget Reboot] Het is van plan een schonere opstelling te creëren op basis van aangepaste printplaten, mogelijk uit te breiden met functionaliteit zoals modemondersteuning. Hoe dan ook, het is al geavanceerder dan Eenvoudig elektromechanisch systeem. Meer weten over klassieke telefoonnetwerken? We hebben u gedekt.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *