Hoe u uw Google-foto’s downloadt

Vanaf 1 juni 2021 worden alle nieuwe foto’s en video’s die u opslaat, opgeslagen in Google Foto’s Reken af ​​met de 15 GB gratis opslagruimte. Als u niet veel foto’s maakt, is dat misschien geen groot probleem. En als u een Pixel-telefoon heeft, worden uw foto’s niet meegeteld bij uw totale opslagruimte. (Houd er echter rekening mee dat dit gecomprimeerde Google-afbeeldingen van “hoge kwaliteit” zijn, niet de originelen.) Maar als u een groot aantal foto’s wilt maken, moet u betalen voor Google One-opslag.

U kunt besluiten om het te negeren en u te abonneren: Google One is niet zo duur, En het is goed te vergelijken met andere fotoservices. Maar als u besluit dat u uw foto’s naar een andere service wilt overbrengen – of u ze gewoon op uw computerschijf of andere lokale opslag wilt opslaan – moet u ze eerst exporteren vanuit Google Foto’s. Hier is hoe.

Google Afhalen

Het eerste dat u zich moet realiseren, is dat u eenvoudig geen toegang heeft tot Google Foto’s en uw items kunt downloaden. U moet de Google-exporttool gebruiken.

  • ga naar de Google Afhalen. (U kunt in Google Foto’s naar dezelfde pagina gaan door Instellingen te selecteren, omlaag te scrollen naar ‘Uw gegevens exporteren’ en op ‘Back-up maken’ te klikken.)
  • U vindt een lange lijst met uw Google-apps; Ze worden allemaal vooraf gecontroleerd. Als u van deze gelegenheid gebruik wilt maken om al uw Google-gegevens te downloaden, laat het dan aangevinkt; Zoek anders naar de link ‘Alles uitschakelen’ in de koptekst van de selectievakjes en klik erop.

Scrol in Google Takeout omlaag naar Google Foto’s en selecteer het.

  • Scrol omlaag naar ‘Google Foto’s’
  • Als u wilt weten in welke formaten uw gegevens worden geëxporteerd, klikt u op de knop “Meerdere formaten”. In principe worden uw stilstaande beelden geëxporteerd in de indeling (PNG, JPG, WEBP) waarin ze zijn geïmporteerd, de video’s worden geëxporteerd in MP4-indeling en uw metagegevens worden geëxporteerd in JSON-tekstindeling.
  • U kunt er ook voor kiezen om niet al uw albums te exporteren. De tweede knop wordt mogelijk weergegeven onder ‘Google Foto’s’ ‘Alle fotoalbums inbegrepen’. Als u slechts enkele van uw albums wilt exporteren, tikt u daarop en deselecteert u albums die u niet wilt exporteren
  • Scroll naar beneden en tik op ‘Volgende stap’

U kunt het aantal keren en de bestandsgrootte kiezen waarnaar u uw afbeeldingen kunt exporteren.

U kunt het aantal keren en de bestandsgrootte kiezen waarnaar u uw afbeeldingen kunt exporteren.

  • U kunt nu kiezen uit verschillende opties: of u uw gegevens als bijlage wilt e-mailen of naar Drive, OneNote, Dropbox of Box wilt sturen; Hoe vaak wilt u uw gegevens exporteren (een keer of elke twee maanden gedurende een jaar); Het type bestand dat moet worden gedownload (ZIP- of TGZ-bestand); Hoeveel zou u willen dat de geëxporteerde bestanden zijn. Als het geëxporteerde bestand bijvoorbeeld groter is dan 2 GB, kunt u het in meer dan één bestand splitsen. Ik heb ongeveer 39 GB aan foto’s, wat resulteert in 19 zip-bestanden. U kunt bestanden tot 50 GB opvragen, maar Google stelt dat zip-bestanden groter dan 2 GB worden afgeleverd. Zip64 Formule.
  • Klik op “Export maken”

Google zal u waarschuwen dat het even kan duren om een ​​link naar uw geëxporteerde bestand (en) te krijgen.

Google zal u waarschuwen dat het even kan duren om een ​​link naar uw geëxporteerde bestand (en) te krijgen.

En dat is het. Google waarschuwt u dat het uren of zelfs dagen kan duren voordat uw gegevens beschikbaar zijn; Ik heb duizenden afbeeldingen en het duurde iets meer dan een half uur voordat de exportlink in mijn e-mail verscheen. Afhankelijk van uw internetverbinding kan het natuurlijk veel langer duren om ze allemaal te downloaden.

READ  Apple's Mac Mini vermoordt mijn Hackintosh
Written By
More from Lesley Curry

Nintendo kondigt Mario-games aan voor Switch op Super Mario Bros. | NU

Nintendo viert donderdag zijn 35-jarig jubileum Super Mario Bros. en aangekondigd in...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *