Hoe Windows 10 ISO-bestand te downloaden zonder Media Creation Tool te gebruiken

Het is mogelijk om het Windows 10 ISO-bestand rechtstreeks van Microsoft te downloaden zonder eerst hun tool te gebruiken, maar ze maken het niet gemakkelijk. Dit laat u stap voor stap zien hoe u moet handelen.

Foto: Rawpixel / Shutterstock

Navigeren naar de officiële Windows 10 downloadpagina Met de bedoeling om het nieuwste ISO-bestand te downloaden, moet u over het algemeen eerst de Media Creation Tool downloaden. Met deze capabele tool kunt u USB-flashstations, cd’s en dvd’s maken met de bestanden die nodig zijn om Windows 10 te installeren of opnieuw te installeren. Er is ook een optie om een ​​enkel ISO-bestand op uw harde schijf of cloudopslagapparaat te maken.

Zie: 83 Excel-tips die elke gebruiker moet beheersen (TechRepublic)

Microsoft staat erop dat u de Media Creation Tool downloadt voordat u het ISO-bestand downloadt wanneer u de Windows 10-downloadwebpagina opent met uw Windows-pc. Sommige gebruikers willen echter misschien een stap overslaan en het Windows 10 ISO-bestand rechtstreeks downloaden naar hun apparaten naar keuze zonder de tussenstap te nemen die de tool voor het maken van media omvat. Er is een manier om dit te doen, maar het vereist een beetje bedrog en bedrog.

Deze instructiehandleiding laat zien hoe u een Windows 10 ISO-bestand rechtstreeks van Microsoft downloadt zonder de Media Creation Tool te gebruiken.

Zie: Vergelijkingshulpmiddelen maken softwareselectie eenvoudiger (TechRepublic Premium)

Hoe Windows ISO-bestanden te downloaden zonder Media Creation Tool te gebruiken

Het is duidelijk dat de eerste stap in dit proces is om te verhuizen naar: Microsoft Windows 10 downloadpagina. zoals je ziet in Afbeelding AOp deze pagina kunt u uw geïnstalleerde versie van Windows 10 bijwerken of de Media Creation Tool downloaden, waarmee u een Windows 10 ISO-bestand kunt maken.

READ  Hoe de bèta nu te downloaden

Afbeelding A

a-download-winiso-no-media-tool.jpg

Let op, er is geen optie om gewoon het Windows ISO-bestand te downloaden – het hulpprogramma voor het maken van media is vereist omdat we de webpagina openen met een Windows-computer (Windows 11 in dit voorbeeld).

Zie: Office 365: een gids voor technologie- en zakelijke leiders (gratis pdf) (TechRepublic)

Om bij een knop te komen waarmee we het Windows 10 ISO-bestand rechtstreeks kunnen downloaden, moeten we de webpagina een beetje bedriegen. De procedure is niet ingewikkeld, maar eerder ongebruikelijk en bevat veel contextmenu’s. In ons voorbeeld gebruiken we Microsoft Edge, maar het proces is hetzelfde voor alle populaire webbrowsers.

Klik met de rechtermuisknop ergens op de downloadpagina van Microsoft Windows 10 en selecteer Controleren in het contextmenu. Hiermee wordt de pop-upconsole voor ontwikkelaarstools geopend, zoals weergegeven in Figuur B. Het scherm is een beetje intimiderend, maar we kunnen het meeste negeren.

Figuur B

b-download-winiso-no-media-tool.jpg

Helemaal rechts in het menu Ontwikkelaarstools staat een weglatingsteken om de menu-opties uit te vouwen. Klik op het weglatingsteken en selecteer vervolgens “Meer hulpmiddelen” in dit contextmenu om een ​​hele reeks meer hulpmiddelen weer te geven, zoals weergegeven in Figuur C.

Figuur C

c-download-winiso-no-media-tool.jpg

Uit deze lijst met meer tools willen we Netwerkvoorwaarden selecteren, waardoor een rustigere pagina met instellingen wordt weergegeven, zoals weergegeven in figuur d.

figuur d

d-download-winiso-no-media-tool.jpg

Schakel op deze pagina de instelling Browser Default gebruiken uit en selecteer een ander besturingssysteem in de vervolgkeuzelijst Aangepast. Chrome OS lijkt voor mij beter te werken.

Vernieuw nu de webpagina (F5) en verplaats de pagina met de ontwikkelaarstool naar één kant, zoals weergegeven in Figuur E.

Figuur E

e-download-winiso-no-media-tool.jpg

Zoals u kunt zien, hebben we nu een nieuw vervolgkeuzemenu waarmee u het Windows 10 ISO-bestand rechtstreeks kunt downloaden. Deze nieuwe optie is beschikbaar omdat we, wat betreft de webpagina, de site openen met een computer met Chrome OS.

Klik op de knop Afsluiten (X) in de pop-up Developer Tools om terug te keren naar normaal surfen op het web.

Merk op dat u op het moment van schrijven een bestand kunt downloaden Windows 11 ISO Van een Microsoft-webpagina zonder te doen alsof je een ander besturingssysteem gebruikt.

zie ook

Written By
More from Eda Greene
De nieuwe echt draadloze oordopjes van Razer hebben ruisonderdrukking en lage latentie voor mobiele games
Razer bracht zijn eerste set echte draadloze oordopjes uit in 2019, met...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *